ZA SVA VREMENA

DRES KOBEIJA BRYANTA BIT ĆE IZVJEŠEN U NACIONALNOM MUZEJU: ‘Sada je pravi trenutak da mu odamo počast’

‘Kobeov doprinos na terenu i izvan njega je nevjerojatan’

Dres NBA legende Kobea Bryanta iz 2008. godine, kada je proglašen najboljim igračem (MVP), bit će izvješen u Nacionalnom muzeju Smithsonian afričko-američke povijesti i kulture (NMAAHC) u Washingtonu.

OVO ĆE RASTOPITI I NAJTVRĐA SRCA: LeBron posvetio naslov Kobeu i objavio poruku koja je rasplakala svijet

Bryant je dres nosio na petoj utakmici playoffa protiv Boston Celticsa

Bryant, ikona Los Angeles Lakersa s kojima je pet puta osvajao naslov NBA prvaka, poginuo je u padu helikoptera u siječnju zajedno sa svojom 13-godišnjom kćerkom Giannom i još sedam osoba.

ProfimediaFoto: Profimedia

Bryant je dres koji će biti izložen u muzeju nosio na petoj utakmici NBA doigravanja protiv Boston Celticsa, u seriji koju su Lakersi izgubili prije nego ih je on odveo do dva uzastopna naslova 2009. i 2010. Bryant, koji je imao 41 godinu kada je poginuo, donirao je dres muzeju 2017.

‘Kobeov doprinos na terenu i izvan njega je nevjerojatan’

“Kobeov doprinos na terenu i izvan njega je nevjerojatan” , izjavio je privremeni direktor muzeja Spencer Crew.

“Kao donator shvatio je značenje ovog muzeja naciji i svijetu. Nakon što smo odgodili, zbog pandemije, postavljanje u ožujku, sada vjerujemo da je pravi trenutak da mu odamo počast izlaganjem niegovog dresa očima javnosti.”

Muzej je također otkrio da je obiteljska zaklada Kobea i Vanesse Bryant donirala najmanje milijun dolara NMAAHC-u koji nastoji prikazati kakav utjecaj Afroamerikanci imaju na povijest.

Povratak na Net.hr