DRAŽEN ANZULOVIĆ O SREBRNIM KOŠARKAŠIMA: / Anzulović: 'Ovi dečki su lijepa budućnost hrvatske košarke'

Image
Foto: PIXSELL

Prije dvije godine su ih otpisali, a oni su jučer došli do srebra kad se to najmanje očekivalo

23.7.2018.
8:00
PIXSELL
VOYO logo

Mladi košarkaši Hrvatske sinoć su izgubili od Izraela rezultatom 80-66, ali nitko nakon tog poraza, baš kao ni nakon poraza Vatrenih od Francuske, nije bio pretjerano tužan. Nikada U-20 selekcija nije ostvarila bolji rezultat, a upravo ovu generaciju koja je sada došla do srebra nazivali su izgubljenom nakon što su se prije dvije godine strmoglavili u B diviziju. Oni su odgovorili na najbolji mogući način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je velik uspjeh, najveći u ovoj selekciji od neovisnosti, igračima i stožeru na čelu s izbornikom Damirom Rajkovićem treba čestitati", rekao je izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske Dražen Anzulović.

Izgubljeni se pronašli

"Po tko zna koji put se pokazalo da je u momčadskom sportu uz kvalitetu najvažnije zajedništvo, a upravo je to krasilo našu reprezentaciju. Bili su u drugom razredu europske košarke, bilo je i otkaza i problema, što se ne bi smjelo događati ni u kojoj selekciji, jer igranje za Hrvatsku nije samo čast nego i obaveza i odgovornost. Sad su pokazali da su kao grupa jači od svih problema i na tome im svaka čast.", naglasio je Anzulović pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mate Kalajžić je igrao za seniorsku reprezentaciju, Karlo Uljarević bio je na pripremama i ja sam bio jako zadovoljan obojicom. Ovo je izuzetno jaka generacija, kojoj pripadaju i Darko Bajo, Leo Čizmić, Krešimir Nikić, Pavao Pajić, Gabrijel Marić. Oni su lijepa budućnost hrvatske košarke. Naravno, ako se nastave razvijati onako kako svi od njih očekuju. Seniorska košarka je ipak nešto drugo u odnosu na ovo što oni sad igraju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koga izdvojiti?

"Ne bih nikog izdvajao upravo iz razloga što igraju momčadsku košarku, što su jaki kao grupa, što je i presudilo za ovako dobro izdanje na Europskom prvenstvu. Od nekih iskusnijih igrača, poput Kalajžića i Uljarevića, očekivalo se da dominiraju, no mene je, primjerice, jako iznenadio mali Mateo Čolak, koji je dao veliki doprinos s klupe. Nisam ga prije tako dobro poznavao, i on je za mene najveće iznenađenje.", zaključio je Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo