NOĆ ZA PAMĆENJE

DRAFT NBA LIGE: Šarićeva Philadelphia uzela super talenta, ali priča večeri je velika razmjena koja je izazvala bijes navijača

U Barclays Centeru u Brooklynu održan je draft NBA lige, a Philadelphia 76ersi su kao prvi izabrali razigravača Sveučilišta Washington, 19-godišnjeg Markellea Fultza.

Očekivani je to rasplet nakon što su prije nekoliko dana 76ersi svoj izvorno treći izbor drafta poslali u Celticse zajedno s izborom prvog kruga iz 2018. ili 2019., a zauzvrat dobili Bostonovo pravo biranja s čelne pozicije. Sve najave su govorile da će Sixersi odabrati Fultza što se u konačnici i ostvarilo pa je talentirani tinejdžer postao suigrač našeg Darija Šarića.

‘Želim biti najbolji’

Philadelphia je tako mladoj momčadi punoj potencijala, u kojoj su finalisti izbora za ‘rookieja’ godine Šarić i Joel Embiid, te lanjski prvi ‘pick’ drafta Ben Simmons, sada dodala još jednog izrazito nadarenog košarkaša. Fultz je u prošloj sveučilišnoj sezoni bio na prosjeku od 23,2 poena, 5,7 skokova i 5,9 asistencija po utakmici.

“U srednjoj školi sam rekao svome treneru da želim biti najbolji igrač u državi i da želim postati prvi ‘pick’ na draft. To je bio cilj, tome sam težio”, rekao je Fultz.

Butler za LaVinea

Los Angeles Lakersi su kao drugi izabrali još jednog razigravača, također 19-godišnjaka, Lonza Balla koji je na UCLA-u bio na prosjeku od 14,6 poena i 7,6 asistencija. Boston je kao treći uzeo 19-godišnje nisko krilo Jaysona Tatuma koji je na Dukeu imao prosjek od 16,8 koševa i 7,3 asistencija.

Najveća priča u noći drafta ipak je bila još jedna velika razmjena igrača u kojoj su Chicago Bullsi poslali svoga najboljeg igrača Jimmyja Butlera i 16. izbor drafta u Minnesotu. U suprotnom smjeru su otišli Zach LaVine, Kris Dunn i sedmi izbor drafta. Navijači Bullsa nisi krili bijes na društvenim mrežama nakon gubitka Butlera (27) koji je u prošloj sezoni bio na prosjeku od 23,9 poena, 6,2 skoka i 5,5 asistencija.

Dodajmo da ove godine nijedan hrvatski košarkaš nije izabran na draftu.

Povratak na Net.hr