BRYANT DOSLOVNO IZNAD SVIH

DOKAZ DA JE BIO DVOSTRUKO BOLJI OD DRUGIH: LA Lakersi odaju počast Crnoj Mambi na nevjerojatan način

Oba broja koja je Kobe Bryant nosio za jedini klub u NBA ligi za koji je igrao tijekom blistave karijere, Los Angeles Lakersi podići će pod svod svog Staples Centra. Mjesto među klupski legendama čiji su dresovi ondje obješeni i umirovljeni, a riječ je o Wiltu Chamberlainu (13), Elginu Bayloru (22), Gailu Goodrichu (25), Magicu Johnsonu (32), Kareemu Abdul-Jabbaru (33), Shaquilleu O’Nealu (34), Jamesu Worthyju (42), Jerryju Westu (44) i Jamaalu Wilkesu (52), sada će zauzimati i dresovi Lakersa s Bryantovim prezimenom i brojevima 8 i 24.

Bryant, s 33,643 postignutih koševa treći strijelac najjače košarkaške lige svih vremena (iza Jabbara s 38,387 i Karla Malonea s 36,928), svih 20 godina karijere nosio je dres Lakersa čime je postao prvi košarkaš u povijest sa tako dugim stažom u jednoj momčadi NBA lige.

Svečanost podizanja dresova peterostrukog prvaka, dvostrukog MVP-ja finala lige i igrača koji je 18. puta biran za nastup na All-Star utakmici, održat će se 18. prosinca tijekom poluvremena utakmice između Lakersa i aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa.

“Oduvijek sam sanjao da će moj dres biti obješen, no nikad nisam niti zamišljao da će se pod krovom dvorane nalaziti dva moja dresa”, prenosi BBC riječi jednog od najboljih košarkaša svih vremena, inače igrača kojeg su 1996. godine kao 13. na draftu izabrali Charlotte Hornetsi i, pokazalo, se napravili veliku pogrešku mijenjavši ga među Lakerse za centra Vladu Divca.

Posljednju je utakmicu Bryant odigrao 13. travnja prošle godine u dobi od 37 godina i 234 dana. Postigao je 60 poena.

 

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr