DOKAZ DA JE BIO DVOSTRUKO BOLJI OD DRUGIH: / LA Lakersi odaju počast Crnoj Mambi na nevjerojatan način

Image
Foto: AFP

Oba broja koja je Kobe Bryant nosio za jedini klub u NBA ligi za koji je igrao tijekom blistave karijere, Los Angeles Lakersi podići će pod svod svog Staples Centra.

13.9.2017.
16:45
AFP
VOYO logo

Bryant, s 33,643 postignutih koševa treći strijelac najjače košarkaške lige svih vremena (iza Jabbara s 38,387 i Karla Malonea s 36,928), svih 20 godina karijere nosio je dres Lakersa čime je postao prvi košarkaš u povijest sa tako dugim stažom u jednoj momčadi NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanost podizanja dresova peterostrukog prvaka, dvostrukog MVP-ja finala lige i igrača koji je 18. puta biran za nastup na All-Star utakmici, održat će se 18. prosinca tijekom poluvremena utakmice između Lakersa i aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa.

"Oduvijek sam sanjao da će moj dres biti obješen, no nikad nisam niti zamišljao da će se pod krovom dvorane nalaziti dva moja dresa", prenosi BBC riječi jednog od najboljih košarkaša svih vremena, inače igrača kojeg su 1996. godine kao 13. na draftu izabrali Charlotte Hornetsi i, pokazalo, se napravili veliku pogrešku mijenjavši ga među Lakerse za centra Vladu Divca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju je utakmicu Bryant odigrao 13. travnja prošle godine u dobi od 37 godina i 234 dana. Postigao je 60 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo