SVE JE DOGOVORENO

DOBAR POSAO U PHILADELPHIJI: Dario Šarić i suigrači pojačavaju se prvim izborom ovogodišnjeg drafta

Vijest još nije dobila službenu potvrdu, no Associated Press navodi kako je postignut dogovor između NBA klubova Boston Celticsa i Philadelphia 76ersa o zamjeni prava na izbor drafta. Jasno, 76erse koji su izvorno dobili treći izvor posao će koštati malo više, no nagrada bi mogla biti dobra.

Obistine li se tvrdnje 76ersi će svoj treći izbor drafta koji se održava 22. ovog mjeseca poslati u Boston zajedno s izborom prvom kruga iz 2018. ili 2019., a zauzvrat dobiti Bostonovo pravo biranja s čelne pozicije. Trebalo bi to u krug mlade i potentne momčadi čiji je član i hrvatski reprezentativac Dario Šarić dovesti Markellea Fultza.

“Ne obraćam previše pažnju na ovo što se događa. Osjećam se blagoslovljenim što sam u ovoj poziji i štogod da se dogodi radujem se što svoj talent odnosim kamo god pošao”, kazao je 19-godišnji Fultz koji s jednogodišnje sveučilišne karijere u Washingtonu u NBA ligu donosi zaleđe od 23,2 poena, 5,7 skokova i 5,9 asistencija, koliko je ostvarivao u 36 minuta prosječno kroz 25 odigranih utakmica.

Valja znati da je njegova momčad pritom ostvarila omjer od devet pobjeda i 22 poraza, među kojima i trinaest u isto toliko posljednjih utakmica.

Philadelphia je u klupskoj povijesti dosad triput birala prva – Doug Collins stigao im je 1973., Allen Iverson 1996., a Ben Simmons prošle godine.

Inače, Šarić i Joel Embiid, novaci kluba koji su među trojicom najboljih rookieja liga, već spremno dočekuju bekovsko pojačanje u svoje redove:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr