DEBAKL HRVATSKE U NIZOZEMSKOJ: / Izabranici Ivice Skelina osramotili se protiv košarkaškog liliputanca

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak navečer doživjela je debakl protiv Nizozemske u kvalifikacijama za SP 2019. godine.

24.11.2017.
22:12
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prilično oslabljena reprezentacija Hrvatske u kojoj nije bilo 15-ak najboljih igrača zbog obveza u klubovima doživjela je vrlo neugodan poraz na startu kvalifikacija za odlazak na SP. Četiri minute prije kraja Nizozemska je imala 55-54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći košarkaši napravili su seriju 7-0, poveli i 57-54, da bi na ulasku u zadnje dvije minute imali 62-57. Do kraja susreta, hrvatski reprezentativci pokušali su stići zaostatak, ali nisu uspjeli.

ZAPOČINJU KVALIFIKACIJE ZA KOŠARKAŠKI SP, IZBORNIK SKELIN PORUČUJE: ‘Ne očekujte od nas lijepu i usklađenu košarku’

Hrvatska vrlo nervozno otvorila susret

Nizozemci slave zasluženu i za njih veliku pobjedu. Ali, idemo redom. Igrači koje je novi izbornik Ivica Skelin poveo u Nizozemsku vrlo su nervozno krenuli u susret, trebalo im je punih pet minuta da postignu prve poene. S druge strane, i domaći igrači bili su vrlo neprecizni na početku dvoboja, oni su prvi ubačaj iz igre postigli nakon više od tri i pol minute igre, no uspjeli su izgraditi vodstvo od 8-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini Nizozemce je iznimno služio šut za tricu, pa su dvije i pol minute prije odlaska na odmor imali velikih 11 razlike (33-22). Serijom 9-0 Hrvatska je do kraja prvog poluvremena smanjila na 33-31, ali i u treću četvrtinu je krenula vrlo slabo, prvenstveno u napadu, pa su Nizozemci uspijevali održavati prednost i do kraja tog dijela igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom posljednjeg dijela činilo se kako će Hrvati pobijediti, ali...

Početkom posljednjeg dijela utakmice činilo se da će Hrvatska ipak osvojiti prve bodove. Dobrim postavljanjem u obrani hrvatski su igrači prisiljavali Nizozemce na pogrešna dodavanja i šutove iz neizrađenih pozicija, pa je Hrvatska povela sa 54-50 i imala nekoliko napada pri tom rezultatu. Nažalost, nije ih iskoristila da bi Nizozemci, koji su u prvih pet i pol minuta četvrte četvrtine bili bez postignutog poena, sa sedam uzastopnih pogođenih slobodnih bacanja stigli u vodstvo od 57-54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici susreta u junaka nizozemske pobjede izrastao je Yannick Franke koji je pogodio tricu za 62-57 1:46 minuta prije kraja utakmice, a zatim i ulaz za 64-59 na ulasku u posljednju minutu. Jedini koji su zaslužili prolaznu ocjenu u hrvatskoj reprezentaciji bili su Željko Šakić sa 24 i Filip Krušlin sa 19 koševa, dok je Nizozemsku predvodio Franke sa 24 ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu 1. kola ove skupine Italija je svladala Rumunjsku sa 75-70.

U 2. kolu Hrvatska će u nedjelju u KC "Dražen Petrović" ugostiti Italiju. Prolazak u drugi krug kvalifikacija izborit će tri prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo