DARIO ŠARIĆ RADIO JE ČUDA: / Hrvatski genijalac izluđivao je košarkaše Knicksa na rijetko viđen način

Image
Foto: Screenshot: Twitter
Image
Foto: Screenshot: Twitter

Dario Šarić je u noći s petka na subotu po hrvatskom vremenu u pobjedi svojih 76-ersa nad New York Knicksima 105-102 ostvario sjajan učinak od 21 poena i 10 skokova.

4.3.2017.
9:43
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Dario Šarić oduševljava NBA ligu. Najbolji rookie mjeseca za veljaču nastavio je sa svojim dobrim starim navikama i u ožujku. Protiv New York Knicksa nije se samo istaknuo koševima i skokovima nego i u dodavanjima. I to kakvim!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić je protiv Kincksa ugradio 4 asistencije i bio drugi najbolji asistent susreta, zajedno sa suigračem T.J. McConnellijem. Wells Fargo Center svjedočio je košarkaškoj genijalnosti Hrvata koji je postao prava sportska zvijezda grada Philadelphije.

Briljirao onda kad je to bilo najpotrebnije

Šarić je briljirao onda kad je to bilo najpotrebnije, na kraju ove neizvjesne utakmice. Vodio je svoje Sixerse prema pobjedi, ne "samo" s 12 koševa u posljednjoj četvrtini, nego i s dvije čudesne asistencije koje su primjerenije revijalnim susretima, a ne trenucima kad se lomi rezultat, kad se lovi pobjeda. Šarić kao da je opaki rutiner, a ne rookie ispred kojeg je još duga NBA karijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se pamti njegova asistencija u šestoj minuti četvrte četvrtine kad je Šibenčanin krenuo u prodor s trice i dolaskom pod koš na njega su izašla dvojica igrača. No tad Šarić radi magični potez. Dolazi skroz ispod koša, do aut linije i kako je navukao na sebe dvojicu, sjajno je asistom iza leđa uposlio Okafora koji je bio sam i lagano zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadmudrio i Porzingisa

Na samom kraju dvoboja, 25 sekundi prije njegovog završetka, New York je imao prednost od pola koša (102-101). Tada je Šarić u prodoru s desne strane ušao pod koš, gdje ga je čekao talentirani Latvijac Porzingis zajedno sa još dvojicom protivničkih igrača koja su štitila reket. No, Šarić je tad ispod ruke dodao natrčalom suigraču Andersona koji je zabio za pobjedu i veliko veselje u dvorani i na klupi Phile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti da se uz Šarića u momčadi Philadephije istaknuo i Justin Anderson sa 19 poena, dok su goste iz "Velike jabuke" predvodili Lance Thomas sa 21 i Derrick Rose sa 20 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest poena Bogdanovića

U srijedu Washington je u gostima dobio Toronto i tada je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović ubacio 27 poena, ali noćas su se Raptorsi u Washingtonu osvetili Wizardsima, pobijedivši 114-106.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj puta Bogdanović je bio puno skromniji, za 20 minuta ostvario je 6 koševa, 1 skok i 1 asistenciju, a prvo ime Washingtona bio je John Wall, koji je upisao 30 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Kod Raptorsa briljirao je DeMar DeRozan sa 32 koša i 13 skokova, a Norman Powell dodao je 21 poen.

Osam koševa Hezonje

Nikola Vučević sa 25 poena predvodio je Orlando, koji je svladao Miami sa 110-99. Solidnu partiju u dresu Orlanda pružio je Mario Hezonja, koji je u 16 minuta upisao 8 koševa, 3 skoka i 1 asistenciju, dok Damjan Rudež nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac ubacio osam

U dvoboju najtrofejnijih momčad NBA lige LA Lakersi su na domaćem terenu izgubili od Boston Celticsa sa 95-115. Po običaju, kod Bostona je najbolji bio playmaker Isaiah Thomas sa 18 koševa i 8 dodavanja, dok je Lakerse predvodio Jordan Clarkson sa 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski centar Ivica Zubac za Lakerse je odigrao 22 minute te je upisao 8 koševa, 1 skok, 3 asistencije i 2 blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 98-101 (produžetak) Los Angeles Lakers - Boston Celtics 95-115

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Ivica Zubac za 22:31 minute upisao 8 koševa, 1 skok, 3 asistencije i 2 blokade)

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 104-100 Utah Jazz - Brooklyn Nets 112 - 97 Phoenix Suns - Oklahoma City Thunder 118-111 Milwaukee Bucks - Los Angelse Clippers 112-101

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia 76ers - New York Knicks 105-102 (Dario Šaric u 27 minuta ubilježio 21 koš, 10 skokova i 4 asistencije)

Washington Wizards - Toronto Raptors 106-114

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Bojan Bogdanovic za 20 minuta ostvario 6 koševa, 1 skok i 1 asistenciju)

Orlando Magic - Miami Heat 110-99 (Mario Hezonja u 16 minuta upisao 8 koševa, 3 skoka i 1 asistenciju, a Damjan Rudež nije igrao)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 130-135


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo