'Hrvatska će danas pokazati kako će igrati na Svjetskom prvenstvu!'

Najbolji hrvatski košarkaši će u utorak (20 sati) u zagrebačkoj Areni protiv Litve imati posljednju provjeru uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

25.8.2014.
14:15
VOYO logo

Nakon gotovo mjesec dana napornih treninga, hrvatska košarkaška reprezentacija broji posljednje dane uoči početka smotre najboljih momčadi svijeta. Izabranicima Jasmina Repeše ostala je još samo jedna provjera, generalna provjera uoči odlaska u Španjolsku, na kojoj će za suparnika imati osvajača srebrne medalje s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva, reprezentaciju Litve.

"Ne mogu biti nezadovoljan onime što smo napravili na pripremama. Došlo je vrijeme da sve to što smo napravili pretočimo u jednu stvarnu kvalitetu, odnosno u rezultat koji smo si sami nametnuli kao svojevrsnu obvezu, odnosno veliku želju. Želja nam je da svi ti ljudi koji su uz nas, koji stvaraju pozitivno ozračje, budu zadovoljni kako reprezentacija izgleda i kako igra", rekao je izbornik repreša u ponedjeljak na konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske reprezentacije Roko Ukić Litvu vidi kao idealnog suparnika za ovakvu utakmicu.

"To je suparnik iz samog svjetskog vrha koji nas je lani zaustavio u onom našem pohodu. Međutim, to je ekipa s kojom smo ravnopravni i kojoj možemo odgovoriti na sve što će staviti ispred nas. To je idealna prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić je na prošlogodišnjem EP-u debitirao za seniorsku reprezentaciju na velikim natjecanjima, a kroz igre u dresu Cibone pomogao je uzletu hrvatske košarke i na klupskoj sceni.

"Vjerujem da ćemo pokazati kako će reprezentacija igrati na Svjetskom prvenstvu. Nadam se dobroj atmosderi i nastavku pozitivne priče o hrvatskoj košarci koju smo započeli prošle godine u Sloveniji, a nastavili kroz klupske rezultate Cibone i Cedevite. Nadam se da ćemo završiti s odličnim rezultatom na Svjetskom prvenstvu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, kakav bi to rezultat bio?

"Teško mi je točno reći koje bi to mjesto bilo. U skupini imamo Argentinu koja dolazi bez Ginobilija i Delfina, dvojice najboljih igrača. Grke smo pobijedili u pripremama. Portoriko je plutajuća mina, ali uvjeren sam da možemo igrati sa svima i da je moguće osvojiti prvo mjesto u skupini, što bi donosilo lakšeg suparnika u osmini finala. Tamo moramo pokazati raskoš svog talenta", rekao je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusniji Ukić, koji iza sebe ima i brojna razočaranja s reprezentacijom, nešto je oprezniji.

//www.youtube.com/embed/soM0-ZmEyWU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki put kad smo si postavljali neke ciljeve, uvijek bi klekli. Imamo Filipine u prvoj utakmici, njih moramo pobijediti, a onda možemo razmišljati o sljedećem suparniku. Ako spojimo naš talent s obaveznim pristupom, onda možemo puno. Onda ćemo samo igrati košarku, osjećati se dobro i misliti da se možemo sa svima nositi. Ako to ne napravimo, onda ćemo biti kilavi, i sve će nam biti teško."

Hrvatska je na posljednja dva pripremna turnira, u Francuskoj i Španjolskoj, ostvarila dvije pobjede, tijesno gubila od Srbije i Francuske te uvjerljivo od Španjolske. No, u svakoj utakmici napravljen je određeni pomak, a rezultat je bio u drugom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno nikad nisam uspio pobijediti Litvu u seniorskoj reprezentaciji i to će mi biti motiv više. U smislu kako će to djelovati na ekipu i stvaranja pozitivne atmosfere dosta je bitno kako ćemo odigrati. No, meni osobno nije previše. Meni je rezultatski važnija jedna četvrtina protiv Filipina, nego pobjeda nad Litvom", rekao je kapetan Ukić kojemu će to biti 164. nastup za hrvatsku reprezentaciju, po čemu će prestići Nikšu Prkačina i postati rekorder.

"S obzirom da imam 29 godina, to je dosta lijep podatak, ali sve bih te nastupe mijenjao za jedan veliki rezultat s reprezentacijom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želja mu se može ostvariti već na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, od 30. kolovoza do 14. rujna. Hrvatska je u skupini B s Argentinom, Grčkom, Portorikom, Filipinima i Senegalom, a sve utakmice igraju se u Sevilli. Nastup na SP-u Hrvatska će otvoriti 30. kolovoza u 12,30 sati utakmicom protiv Filipina.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo