ČUDESNA NOĆ: / Čitava Amerika bruji o briljantnoj predstavi zvijezde Bullsa

Image
Foto: AFP, Maddie Meyer
15.1.2016.
9:22
AFP, Maddie Meyer
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac odigrao je jednu od najlošijih utakmica od kad je ove jeseni zaigrao u NBA ligi. Hezonja je uspio uhvatiti 2 lopte u obrani i 2 puta asistirati. Raptorsi su nastavili igrati odličnu košarku ove sezone s kojom su vodeća momčad divizije Atlantic u Istočnoj konferenciji sa omjerom 25-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u pobjedi Toronta bili su Kyle Lowry sa 24 poena, 8 skokova i 7 dodavanja. Uz njega dobar je bio i Cory Joseph sa 3 skoka i 4 dodavanja. Za Orlando je briljirao Victor Oladipo ostvarivši učinak od 27 poena, 6 skokova i 6 asistencija, a odlično ga je pratio Evan Fournier sa 21 poenom i 3 asistencije. Vrijedi spomenuti kako je ovaj dvoboj odigran u O2 Areni u Londonu.

Spursi slavili protiv Cavaliersa

Na Zapadu ništa novo. Spursi su nastavili sa svojim dobrim starim navikama i ostvarili još jednu domaću pobjedu. Ovoga puta, u AT&T Centru skinuli su skalp prošlosezonskim finalistima NBA lige, momčadi Cleveland Cavaliersa. Spursi su do pobjede došli zahvaljujući sjajnoj igri u četvrtoj četvrtini u kojoj su pri rezultatu 75:72 za Cavalierse napravili seriju 13-0 i rastužili LeBrona Jamesa i društvo. Tako je završio pobjednički niz Clevelanda, koji se zaustavio na osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u pobjedi Spursa bili su Tony Parker sa 24 poena, 4 defenzivna skoka i 2 asistencija. Uz njega, odlični su bili i Kawhi Leonard sa 20 poena, 10 skokova i 5 asistencija i David West sa 13 poena i 5 skokova. Ikona momčadi San Antonija Tim Duncan ubacio je 9 poena uz 6 skokova i dva asista. U redovima poraženog sastava najbolji je bio centar Tristan Thompson sa 18 poena i čak 14 skokova, dok je Cavse po poenima predvodio tko drugi nego LeBron James sa 22 ubačaja, 7 skokova i 5 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bryant se oprostio od Oracle Arene

Jedan od najboljih igrača u povijesti NBA lige Kobe Bryant nastavlja se opraštati od dvorana diljem SAD-a. Bryant igra svoju posljednju sezonu u karijeri. Od sljedeće sezone Crna Mamba neće svojim potezima oduševljavati košarkaške sladokusce diljem Amerike i svijeta. Stoga, navijači protivničkih klubova mu odaju priznanje u svojim dvoranama. Peterostruki osvajač NBA prstena sinoć se oprostio od Oaklanda. Doduše porazom, ali Lakersi i ove sezone igraju slabo, dok su Warriorsi aktualni NBA prvaci koji ove sezone imaju skor 37-3, čime su vodeća momčad NBA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva situacija dogodila se nakon susreta. Prije nego što je po posljednji puta kao aktivan igrač izašao iz dvorane Oracle Centra, dvorane u kojoj je po prvi puta u svojoj karijeri davne 2000 godine ubacio 50 poena. Bryant je zastao i nabrzinu popričao sa fantastičnim playom Stephenom Curryjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao nam je da nastavimo stvarati povijest, da radimo ono što i radimo ove sezone. On je tip koji je osvojio 5 NBA prstenova i zna što je potrebno da se posao obavi uspješno. Tako da je u biti samo nama proslijedio svoju baklju", kazao je Curry koji je u ovom srazu ubacio 26 poena za 116:98 pobjedu svoje momčadi. Bryant se zaustavio na 8 poena, 6 skokova i tri asista za 26 i pol minuta provedenih na parketu. Lakerse je predvodio Jordan Clarkson sa 22 poena i 4 skoka.

Cousins ostvario fantastičan učinak ali junak za Kingse je bio Rudy Gay

Zvijezda Sacramento Kingsa Rudy Gay bio je junak pobjede svoje momčadi protiv Utah Jazza 103:101. Gay je pogodio šut 0.9 sekundi prije kraja za pobjedu. Bio je to njegov 24 poen u ovom srazu. DeMarcus Cousins je za Kingse ostvario fantastičan učinak od 36 poena i 17 skokova. To je njegov ukupno dvadeset i prvi double-double učinak u sezoni. U redovima poražene momčadi najbolji je bio Gordon Hayward sa 21 poenom uz 8 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chicago Bullsi su pobjedili Philadelphiju 115:111 a još jednu noć za pamćenje imao je monstruozni bek šuter-nisko krilo Jimmy Butler sa 53 poena. Bila je to njegova najbolja noć u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo sam šutirao", kazat će Butler koji je imao i 10 skokova i 6 dodavanja. Butler je tako postao prvi igrač još od 2004. godine i Jamala Crawforda koji je za Bullse ubacio 50 poena i više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo