POZNATI SVI SUDIONICI FINAL FOURA: / Nevjerojatne stvari događale su se u predgrađu Moskve, Dončić pogodio nemoguće

Image
Foto: Screenshot

CSKA vodio gotovo čitavim tijekom susreta

27.4.2018.
22:48
Screenshot
VOYO logo

Košarkaši moskovskog CSKA treći su sudionici ovosezonskog završnog turnira Eurolige koji će se igrati u Beogradu od 18. do 20. svibnja, oni u četvrtoj utakmici četvrtfinala kao gosti svladali Himki sa 89-88 i tako sa 3-1 u pobjedama osigurali prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA I SLUŽBENO IMA NOVOG IZBORNIKA: ‘Ne pomišljam na Amerikanca, a vidjet ćemo tko će se od NBA igrača odazvati’

Iako je CSKA vodio gotovo čitavim tijekom susreta, a nerijetko i s dvoznamenkastom razliko, Himki je tricom Šveda minutu prije kraja uspio povesti sa 87-85. Sergio Rodriguez je 21 sekundu prije isteka vremena s pogođena dva slobodna bacanja poravnao na 87-87 da bi sekundu potom Anthony Gill pogodio samo jedno slobodno bacanje za 88-87 za Himki.

U svom posljednjem napadu gosti su preko Coreyja Higginsa stigli do ubačaja za vodstvo od 89-88 pet sekundi prije zvuka sirene, a zatim je uslijedio kontroverzni kraj kojemu su glavne uloge nažalost preuzeli suci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Himki je vrlo brzo izveo loptu nakon primljenog koša i u protunapadu postigao pobjednički koš. No, suci su vratili loptu pod obruč domaćih i naredili da se posljednjih pet sekundi ponovi. Na postavljenu obranu CSKA Himki nije uspio složiti suvislu akciju i gosti su proslavili prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cory Higgins je predvodio strijelce CSKA sa 20 koševa, dok je Aleksej Šved ubacio čak 36 poena za Himki. Još u četvrtak su plasman na završni turnir izborili branitelj naslova Fenerbahce i Žalgiris. Fenerbahce je sa 3-1 izbacio Baskoniju, a Žalgiris je istim omjerom bio bolji od Olympiacosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Madridu je Real uoči posljednjih 10 minuta imao 18 koševa razlike, ali su gosti iz Atene, Panathinaikos, uspjeli minutu prije kraja smanjiti na 85-82. Tada je Luka Dončić pogodio tricu preko ruke s istekom napada za 88-82 i spasio "kraljevski" klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Dončić je sa 17 koševa predvodio Real, dok je Chris Singleton ubacio 21 poen za Panathinaikos.

Još u četvrtak su plasman na završni turnir izborili branitelj naslova Fenerbahce i Žalgiris. Fenerbahce je sa 3-1 izbacio Baskoniju, a Žalgiris je istim omjerom bio bolji od Olympiacosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će 18. svibnja igrati Fenerbahce i Žalgiris te Real i CSKA.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo