Clippersi prohujali Miamijem, prekinuta serija Bullsa

21.11.2014.
11:15
VOYO logo

Aktualni doprvaci teško dolaze do pobjeda u novoj sezoni, pogotovo otkako igraju bez ozlijeđenog Dwyanea Wadea. Ovo im je bio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.

Dvoboj protiv LA Clippersa bio je odlučen već nakon prve četvrtine u kojoj su gosti stvorili nevjerojatnih 24 poena viška (39-15). Tek četvrti put u klupskoj povijesti Heat je izgubio prvu dionicu dvoboja s 24 ili više poena razlike. Od takvog, groznog početka domaća se momčad nije uspjela oporaviti. Do kraja dvoboja se Miami nijednom nije spustio ispod 14 koševa zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chris Paul i Blake Griffin predvodili su gostujuće strijelce sa po 26 poena svaki, a Paul je podijelio i 12 asistencija. DeAndre Jordan je pridodao 12 koševa uz 11 skokova. Domaću momčad je s 28 poena predvodio Chris Bosh.

//www.youtube.com/embed/7AfEXkjJtxs

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Chicaga u Sacramentu znači da u NBA ligi više nema momčadi sa stopostotnim učinkom na gostovanjima. Ova generacija Bullsa mogla je postati prva u klupskoj povijesti koja bi otvorila sezonu sa sedam uzastopnih uspjeha na gostovanjima, ali izostanak Derricka Rosea i Paua Gasola pokazao se prevelikim hendikepom, a i Kingsi su se zaželjeli trijumfa s obzirom na to da su u prethodnih pet utakmica ostvarili tek jednu pobjedu.

DeMarcus Cousins je petu utakmicu zaredom bio na dvostrukom dvoznamenkastom učinku; Bullsima je ubacio 22 poena uz 14 skokova. Rudy Gay je trogodišnje produljenje ugovora s Kingsima, vrijedno 40 milijuna dolara, opravdao s 20 koševa i 7 skokova, a Darren Collison je dvoboj završio sa 17 poena i čak 12 asistencija. Petoricu strijelaca Bullsa s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Jimmy Butler koji je utakmicu završio s 23 koša i 8 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miami – LA Clippers 93:110 (Bosh 28p / Paul 26p, 12a)

Sacramento – Chicago 103:88 (Cousins 22p, 14s / Butler 23p, 8a)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo