CIBONA JE PRVI POLUFINALIST KUPA: / Zagrebačka momčad svladala Adria Oil Škrljevo tek u samoj završnici

Image
Foto: PIXSELL

Posljednjih pet izdanja Kup Krešimira Ćosića osvojila je Cedevita

13.2.2019.
15:55
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cibone prvi su polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Kupa Krešimira Ćosića, nakon što su u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u dvorani KK "Split" na Gripama svladali Adria Oil Škrljevo sa 78-71 (23-16, 13-19, 21-16, 21-20).

Primorska momčad pod vodstvom Damira Rajkovića dobro je namučila favoriziranu Cibonu, koja je pobjedu osigurala tek u posljednje tri i pol minute utakmice u koje su ekipe ušle izjednačene (67-67). Serijom 7-0 u nešto više od jedne minute Cibona je povela 74-67 i do kraja dvoboja zadržala stvorenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novačić najviše pokazao

Najbolji igrač Cibone bio je Ivan Novačić sa 21 košem i pet skokova, Marko Ljubičić je ubacio 15, a Marin Rozić devet koševa. Iskusni Damir Markota svih je sedam koševa postigao u završne tri i pol minute te tako postao jednim od ključnih igrača. Kod Škrljeva Josip Barnjak je ubacio 15 poena, bivši Cibonin igrač Karlo Uljarević je postigao 13, a David Ušić 10 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona će u četvrtak (16.30 sati) u polufinalu igrati protiv pobjednika četvrtfinalnog dvoboja između Zadra i zagrebačkog Bosca, koji je na rasporedu od 15.30 sati.

Cedevita 'pretplaćena' na naslov

U preostala dva četvrtfinala sastaju se Cedevita - Zabok (18 sati) i Split - Gorica (20.30 sati). Pobjednici tih dvoboja činit će par drugog polufinala koje će biti odigrano u četvrtak od 19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin završnog turnira je KK "Split", a posljednjih pet izdanja Kup Krešimira Ćosića osvojila je Cedevita koja je glavni favorit i za šesti uzastopni trijumf, a ukupno sedmi u klupskoj povijesti u ovom natjecanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo