Veliki udarac za hrvatsku košarku: Cibona odustala od Eurolige!

Ono čega su se mnogi poklonici hrvatske košarke bojali posljednjih mjeseci, sada se i dogodilo. Prema zasad nepotvrđenim informacijama Cibona je odustala od nastupa u Euroligi.

18.6.2014.
16:45
VOYO logo

Nakon što su košarkaši Cibone osvojili naslov regionalne ABA lige i samim time osigurali izravan plasman u Euroligu, dogodilo se ono najgore.

Predstavnici krovne europske košarkaške organizacije najavili su kako bi Cibona mogla biti izbačena iz natjecanja ako ne riješi financijske situaciju u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesecima se sumnjalo kako Cibona taj uvjet neće uspjeti ispuniti, gradonačelnik Zagreba Milan Bandića obećavao je kako će dugove sanirati, ali sada je jasno kako od toga neće biti ništa.

Cibona se oglasila priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon pomnih analiza postojeće situacije i razmatranja svih mogućih opcija, vodstvo Košarkaškog kluba Cibona moralo je donijeti odluku o nenastupanju u natjecanju Eurolige sljedeće košarkaške sezone.

Nažalost, realnost je takva da Klub nije u mogućnosti zadovoljiti sve zadane kriterije potrebne za sudjelovanje u ovom natjecanju te je, sukladno tome, primoran odustati od nastupa u Euroligi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona ne može dobiti licencu za euroligaški nastup dok ne riješi financijske probleme, a ovakvim raspletom najviše je profitirala Crvena Zvezda koja će zauzeti mjesto Cibosa. Vrata Eurolige se sada otvaraju i Partizanu, koji će se za mjesto u elitnom europskom košarkaškom natjecanju boriti kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo