CEDEVITA U TEŠKOJ SKUPINI B EUROKUPA: / 'Lokomotiv je tu favorit, a ostale ekipe su podjednake snage'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

'Očito je da imamo tešku grupu. To su momčadi koje su prošle sezone igrale vrlo dobru košarku'

5.7.2018.
17:35
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite igrat će u skupini B prve faze Eurokupa, a suparnici će im biti prošlogodišnji finalist ruski Lokomotiv Kubanj, berlinska Alba, turski Tofaš iz Burse, francuski Limoges i poljska Arka iz Gdynije, odlučeno je ždrijebom održanim u četvrtak u Barceloni.

MASOVNA TUČNJAVA KOŠARKAŠA TIJEKOM KVALIFIKACIJA ZA SP: U potpunom kaosu letjele su šake, noge, stolci…

"Očito je da imamo tešku grupu. To su momčadi koje su prošle sezone igrale vrlo dobru košarku i naš prvi korak sada mora biti da izgradimo dobru momčad s kvalitetnim rosterom", izjavio je novi trener Cedevite, Španjolac Sito Alonso, koji je bio na ždrijebu uz klupskog direktora Davora Užbineca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Moramo dobro trenirati kako bi bili kompetitivni'

"Kad se okupimo moramo dobro trenirati kako bi bili kompetitivni i kako bi igrali s visokim intenzitetom svaku utakmicu", dodao je Alonso.

Lokomotiv Kubanj je u prošlosezonskom finalu Eurokupa sa 2-0 poražen od turske Darušafake, dok je u jakoj VTB ligi u četvrtfinalu doigravanja ispao od Himkija. Cedevita je protiv Lokomotiva igrala u Eurokupu i prošle godine, ali u Top 16 fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je u obje utakmice poražen. U Rusiji je bilo 69-64, a u Zagrebu 85-60. Cedevita je protiv Lokomotiva igrala i u svoj jedinoj euroligaškoj sezoni (2015/16.) i također izgubila u obje utakmice; 89-75 u Zagrebu te 87-63 u Krasnodaru. Rusi se mogu pohvaliti da su već jednom osvojili ovo natjecanje, u sezoni 2012/13.

Alba Berlin u prošloj je sezoni u Eurokupu došla je do Top 16 faze, dok je u Bundesligi u finalu tijesno izgubila 3-2 od Bayerna. Tofas iz Burse prošle je sezone u Eurokupu ispao nakon prve faze, no zato je u Turskoj stigao sve do finala, gdje je poražen od Fenerbahčea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini i bivši prvak Europe iz 1993.

Limoges CSP je bivši prvak Europe iz 1993. godine, a u Eurokupu je prošle sezone dogurao do Top 16 faze. U prvenstvu Francuske je u polufinalu doigravanja ispao od Monaca. Asseco Gdynia je poznati poljski klub, koji je pod imenom Prokom od sezone 2004/05. do sezone 2012/13. devet godina zaredom igrao u Euroligi i sada se želi opet dignuti na europskoj sceni.

"To je vrlo interesantna skupina. Kako je ždrijeb išao, samo smo razmišljali o iscrpnim putovanjima koja nas opet čekaju. Grupa je vrlo zanimljiva. Lokomotiv je tu favorit, a ostale ekipe su podjednake snage. Međutim, mislim da će biti dobro i rekao bih da imamo dosta dobre šanse da prođemo u sljedeću fazu natjecanja", prokomentirao je ždrijeb direktor KK Cedevite Davor Užbinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica još nije poznat, a natjecanje u Eurokupu započet će početkom listopada.

Cedevita je upravo u Eurokupu ostvarila svoj najbolji rezultat u europskim klupskim natjecanjima. U sezoni 2010/11. pod vodstvom trenera Aleksandra Petrovića Zagrepčani su nastupili na završnom turniru četiri najbolje momčadi u talijanskom Trevisu osvojili treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo