CEDEVITA U ŠOKU: / 'U poziciji smo neželjenog djeteta kojeg se HKS želi riješiti'

Image

Košarkaški klub Cedevita reagirao je na odluku Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza koji je jednoglasno odlučio pokrenuti postupak za isključenje Cedevite iz svog sustava.

30.6.2016.
20:57
VOYO logo

Razlog je prijava hrvatskog prvaka za natjecanje u Eurokupu koji je pod ingerencijom ULEBA-a, a HKS-ova odluka donesena je slijedom odluke Međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA) da se svi klubovi koji budu uključeni u natjecanje ULEB-ovom ingerencijom moraju biti sankcionirani.

Zanimljivo, ova se odluka na Cedevitu ne bi odnosila da je izborila pravo nastupa u Euroligi, natjecanju koje je također pod ingerencijom organizacije s kojom je FIBA u sukobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Cedeviti neugodno iznenađeni

"Moramo priznati da nas je zatekla odluka s današnjeg Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza o pokretanju postupka za isključenje KK Cedevita iz sustava Hrvatskog košarkaškog saveza 'prema odlukama FIBA-e', zbog naše prijave u Eurokup za sezonu 2016/2017 pod ingerencijom ECA (bivši ULEB)", navodi se u početku reakcije objavljene na službenim internetskim stranicama kluba.

"Važno je u ovoj situaciji ponovno istaknuti da odnosi ECA-e i FIBA-e još čekaju sudski epilog i konačno rješenje, te se očekuje odluka Europske komisije o tome ima li FIBA pravo svojim članicama, odnosno klubovima, prijetiti bilo kakvim sankcijama u slučaju njihovog izbora nastupa u natjecanjima koja oni žele. KK Cedevita, kao trostruki uzastopni i aktualni prvak Hrvatske, ne zaslužuje da se preko nje prelamaju koplja odnosa ECA-e i FIBA-e, a najmanje da o možebitnom isključenju iz nacionalnog košarkaškog saveza doznaje sa web stranica ili od novinara", dio je nastavka opširnog priopćenja u nastavku kojega piše i ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaju u Eurokupu

"Ovakva bezrezervna reakcija nacionalnog saveza KK Cedevitu dovodi u nezasluženu poziciju neželjenog djeteta HKS-a kojeg se savez želi riješiti. No, ono što je važnije od takta jest činjenica da se posljednja odluka HKS-a protivi hrvatskim zakonskim propisima, zbog čega će klub zatražiti pravnu satisfakciju te zaštitu pred Arbitražom Hrvatskog olimpijskog odbora."

Cedevita se ne namjerava povući iz Europkupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše namjere prema igranju Eurokupa su poznate otprije i mi smo se odlučili i igrat ćemo Eurokup. Smatramo to natjecanje izuzetno jakim i kvalitetnim i u tom dijelu nećemo mijenjati odluku. Moram napomenuti, što je u ovom slučaju izuzetno važno, da je naša odluka i pristupanje natjecanju u Eurokupu shodno svim propozicijama natjecanja koja smo igrali, kako ABA lige, tako i Hrvatskog košarkaškog saveza. Posebno moram naglasiti i da je prošle godine osnovana ABA liga upravo po naputku FIBA-e, a preko njih i HKS-a i svih ostalih nacionalnih saveza, i sve propozicije natjecanja su napravljene prema uputama FIBA-e", kazao je direktor kluba Davor Užbinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo