CEDEVITA ŠESTI PUTA ZAREDOM OSVOJILA KUP HRVATSKE: / Pregazili su Cibonu za novu titulu

Image
Foto: PIXSELL

Finale Kupa Hrvatske otišlo je još jednom na stranu Vitamina

16.2.2019.
20:54
PIXSELL
VOYO logo

Košarkaši Cedevite šesti su put zaredom, a sedmi put u klupskoj povijesti osvojili naslov pobjednika Kupa "Krešimir Ćosić", oni su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu sa 89-74 (28-17, 15-23, 21-15, 25-19). Cedevitu je do novog trofeja predvodio Filip Krušlin sa 21 košem, dok je Damir Markota sa 17 ubačaja bio najefikasniji kod Cibone.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i tijekom prvih 10 minuta odličnim šutom s distance ostvarila dvoznamenkastu prednost. No, Cibona je uzvratila serijom 12-0 na početku drugog dijela kojom je čak i preuzela vodstvo te bila u rezultatskoj ravnoteži sve do odlaska na odmor. Tri minute prije kraja prvog poluvremena bilo je 40-39 za Cibonu, no Cedevita je postigla posljednja četiri poena prvog dijela za prednost 43-40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik brzo odlučen

Odluka o pobjedniku praktički je donesena početkom drugog poluvremena kada se Cedevita serijom 14-0 ostvarenom prvenstveno tricama Krušlina odvojila na 57-40. Cibona se uspjela približiti na jednoznamenkastu razliku, no ustvari više nije mogla ozbiljnije zaprijetiti.

U četvrtoj četvrtini razlika Cedevite podigla se na maksimalnih 19 razlike (82-63) da bi sama završnica bila odigrana u revijalnom tonu. Ovom pobjedom Cedevita se poravnala s Cibonom po broju osvojenih Kupova, oba kluba ih sada imaju po sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo