CEDEVITA DOVELA BRAZILSKOG REPREZENTATIVCA: / Vitor Benites potpisao na jednu godinu

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na jednu sezonu doveden je Brazilac s iskustvom igranja u SAD-u

23.7.2018.
15:13
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Brazilski 28-godišnji košarkaši reprezentativac Vitor Alves Benite sljedeće će sezone nositi dres Cedevite, s kojom je potpisao jednogodišnji ugovor, objavili su u ponedjeljak iz redova hrvatskog prvaka.

Došao na preporuku

Radi se o 191 centimetar visokom beku šuteru koji je je prethodne tri sezone igrao za španjolskog prvoligaša Murciju pa je dobro poznat Cedevitinom novom treneru Situ Alonsu, a iz Cedevitinog tabora su dodatne preporuke mogli dobiti i od svog bivšeg trenera Aleksandra Petrovića, koji Benitea vodi u brazilskoj reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa Brazila

Beinte je upravo u brazilskom dresu odigrao posljednju službenu utakmicu u ovoj sezoni i to prije samo tri tjedna, kad je na gostovanju u Kolumbiji predvodio Brazil do uvjerljive pobjede 98-71 u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. Na tom je dvoboju Benite bio prvi strijelac sa 28 koševa uz šut za tricu 6/10, a 4/6 za dvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao u Americi

Prije dolaska u Murciju 2015. godine, brazilski šuter je jednu sezonu proveo na američkom sveučilištu Southern Mississippi, a potom igrao za brazilske klubove Pinheiros, Francu, Limeiru i Flamengo.

Epizoda u Španjolskoj

S Murcijom je u prošloj sezoni imao polovičan učinak u španjolskom prvenstvu (17-17) i zauzeo 10. mjesto. Benite je u Endesa ligi je u prosjeku ubacivao 11.4 koša, imao 1.5 skokova i 0.8 asistencija za 19,8 minuta na parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murcia je u prošloj sezoni nastupala i u Fibinoj Ligi prvaka, u kojoj je osvojila treće mjesto, a u tom natjecanju Benite je imao prosjek od 11.5 poena, 2.2 skoka i 0.9 asistencija za 20.8 minuta.

Olimpijac

Benite je bio i u sastavu brazilske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru prije dvije godine, a protiv Hrvatske u skupini je za nešto manje od šest minuta u igri postigao pet koševa. Hrvatska je u tom dvoboju slavila sa 80-76.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo