BUBNUO I OSTAO ŽIV: / 'Da nije bilo rata, Srbija bi 1992. i bez Hrvata srušila Jordana i Dream Team'

Image
Foto: AFP, JONATHAN DANIEL

Vrlo hrabru izjavu dao je veliki srpski košarkaški trener Dušan Ivković u intervjuu za jednu grčku televizijsku postaju.

6.10.2016.
12:43
AFP, JONATHAN DANIEL
VOYO logo

Posljednji izbornik nekadašnje SFR Jugoslavije uvjeren je da bi tadašnja reprezentacija pod njegovim vodstvom, čak i bez hrvatskih i slovenskih košarkaša, pobijedila američki Dream Team na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Srbija ni u kojoj varijanti nije mogla nastupiti na tim Igrama zbog agresije na Hrvatsku i BiH. Naša je, pak, reprezentacija osvojila srebrnu medalju i najviše se približila nedodirljivim Amerikancima koje su predvodili Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird i ostali velikani.

'Drugi su se slikali'

Iako reprezentaciji SAD-a na tim Igrama nitko nije mogao ništa, Ivković tvrdi da bi on samo sa srpskim košarkašima, bez Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Dina Rađe, uspio srušiti Jordana i društvo!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, -
Image
Foto: AFP, -

"Da nije bilo rata, vjerujem da bismo svladali Dream Team. Dok su se drugi slikali s Amerikancima i Jordanom, mi bismo vrijedno trenirali za taj dvoboj jer vjerujem da bismo ih pobijedili", bubnuo je 72-godišnji Ivković čije izjave prenose srpski mediji.

'Dražen je bio veliki radnik'

Pričao je iskusni stručnjak Grcima i o velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je veliki radnik. Ako je trening počinjao u osam, on je bio spreman u 7.30. Kako god, ne mogu odabrati jednog igrača kao omiljenog, sve su to moja djeca", zaključio je Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo