SVAŠTA

BUBNUO I OSTAO ŽIV: ‘Da nije bilo rata, Srbija bi 1992. i bez Hrvata srušila Jordana i Dream Team’

Vrlo hrabru izjavu dao je veliki srpski košarkaški trener Dušan Ivković u intervjuu za jednu grčku televizijsku postaju.

Posljednji izbornik nekadašnje SFR Jugoslavije uvjeren je da  bi tadašnja reprezentacija pod njegovim vodstvom, čak i bez hrvatskih i slovenskih košarkaša, pobijedila američki Dream Team na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine. Srbija ni u kojoj varijanti nije mogla nastupiti na tim Igrama zbog agresije na Hrvatsku i BiH. Naša je, pak, reprezentacija osvojila srebrnu medalju i najviše se približila nedodirljivim Amerikancima koje su predvodili Michael Jordan, Magic Johnson, Larry Bird i ostali velikani.

‘Drugi su se slikali’

Iako reprezentaciji SAD-a na tim Igrama nitko nije mogao ništa, Ivković tvrdi da bi on samo sa srpskim košarkašima, bez Dražena Petrovića, Tonija Kukoča i Dina Rađe, uspio srušiti Jordana i društvo!?

vranković
Stojko Vranković i Michael JordanFoto: -/AFP

“Da nije bilo rata, vjerujem da bismo svladali Dream Team. Dok su se drugi slikali s Amerikancima i Jordanom, mi bismo vrijedno trenirali za taj dvoboj jer vjerujem da bismo ih pobijedili”, bubnuo je 72-godišnji Ivković čije izjave prenose srpski mediji

‘Dražen je bio veliki radnik’

Pričao je iskusni stručnjak Grcima i o velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću.

“Bio je veliki radnik. Ako je trening počinjao u osam, on je bio spreman u 7.30. Kako god, ne mogu odabrati jednog igrača kao omiljenog, sve su to moja djeca”, zaključio je Ivković.

Povratak na Net.hr