'Oni se žale i plaču plaču sucima'

Košarkaši Boston Celticsa pobijedili su Miami Heat u svom TD Gardenu s 93-91 nakon produžetka i tako izjednačili omjer u finalu Istočne konferencije NBA lige na 2:2.

4.6.2012.
10:13
VOYO logo

U tvrdoj utakmici čvrstih obrana junak Celticsa bio je playmaker Rajon Rondo koji je ubacio 15 koševa uz 15 asistencija, a postigao je i tri posljednja koša Kelta u produžetku.

Usput je i 'popljuvao' suparnike, na pitanje novinarke kako pronalazi rupe u obrani suparnika je rekao: "Dok se igrači Miamija žale i 'plaču' sucima u tranziciji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Celticsi su sjajno otvorili susret i nakon trice Paula Piercea u prvoj su četvrtini imali vodstvo 21-6. To je vodstvo povećano na čak +18 tri minute i 12 sekundi prije kraja druge četvrtine, da bi se na poluvrijeme otišlo rezultatom 61-47 za domaćine. Potom je Miami stisnuo obranu i malo po malo se počeo vraćati u susret, a u posljednjoj dionici stvari su došle u potpuni egal (89-89) nakon trice LeBrona Jamesa 37.5 sekundi prije kraja.

U produžetku je postignuto svega šest koševa ukupno. Poveo je Miami 91-89 zakucavanjem Haslema, potom je Marquis Daniels pogodio jedno od dva slobodna bacanja, da bi Rondo do kraja pospremio jedno polaganje i jedno slobodno bacanje. Dwyane Wade pokušao je tricom sa zvukom sirene donijeti pobjedu Heatu, ali lopta nije pronašla put kroz mrežicu. Paul Pierce predvodio je šestoricu dvoznamenkastih igrača Celticsa sa 23 koša. Kevin Garnett je odradio junački posao pod obručima sa 17 koševa, 14 skokova i 5 blokada, a Ray Allen je ubacio 16 koševa. Kod Miamija je najefikasniji bio LeBron James sa 29 koševa i 6 skokova, ali je MVP ove sezone prijevremeno okončao susret zbog šeste osobne pogreške minutu i 51 sekundu prije kraja produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peta utakmica serije igra se u utorak u Miamiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo