BOSANCI SE VRAĆAJU KUĆI: / Ne može ih spasiti ni pobjeda protiv Rusije

Image
Foto: AFP
9.9.2015.
20:43
AFP
VOYO logo

Nijemci su priliku za pobjedu propustili u regularnom vremenu. Ušli su u posljednjih 27 sekundi s prednošću 75:72, ali je nisu znali sačuvati. Imali su na 76:76 i gotovo pet sekundi za posljednji napad u kojem je Nowitzki asistirao Schröderu, ali je bek Atlanta Hawksa promašio polaganje. Do posljednje minute produžetka vodila se izjednačena borba. No, tada su Talijani napravili 7:0, od čega je pet posljednjih poena ubacio Marco Belinelli za konačnih 89:82.

Gruzijcima treba pobjeda nad Hrvatskom

Gallinari je s 25 koševa i 9 skokova bio najbolji talijanski igrač i ključan u regularnom dijelu kad je Italija hvatala zaostatak. Bargnani i Belinelli ubacili su po 17 poena. Schröder je ubacio 29 poena za Njemačku kojoj ni 14 poena i 10 skokova Dirka Nowitzkog nisu pomogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija je pobijedila Makedoniju 90:75 u 4. kolu skupine C EuroBasketa i na taj način zadržala izglede za plasman u drugi krug, ali će Gruzijcima za to biti potrebna pobjeda nad Hrvatskom u četvrtak, te pobjeda Makedonije nad Slovenijom. Gruziju su do prve pobjede predvodili Zaza Pačulia s 23 koša i 14 skokova te Manučar Markoišvili s 18 poena. Kod Makedonaca su po 14 koševa postigli Stojanovski i Hendriks, a Trajkovski je ubacio 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael u drugom krugu

Ukrajina je pobjedom 75:74 nad domaćinom skupine D u Rigi potpuno zakomplicirala situaciju uoči posljednjeg kola. Lipovij je 15 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja, a latvijski kapetan Janičenoks promašio šut za pobjedu na isteku vremena. Fesenko je s 21 košem predvodio pobjedničku momčad, a Lipovij je ubacio 15. Za Latvijce je Bertrans postigao 17 poena, a Berzinš 13. Češka je pobjedom nad Belgijom osigurala mjesto u osmini finala.

Mjesto u drugom krugu iz skupine A osigurao je Izrael pobijedivši Poljsku 75:73, a istovremeno zatvorio nadu reprezentaciji BiH kojoj više ni pobjeda nad Rusijom u posljednjem kolu ne može donijeti mjesto među četiri najbolje reprezentacije koje će iz Montpelliera preseliti u Lille. Izraelce je do pobjede predvodio Gal Mekel s 18 koševa, Fischer je ubacio 15, a Casspi 14. Kulig i Waczynski su s po 13 koševa svaki bili najbolji strijelci Poljske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRAJ PRIČE: /

Hrvatska više ne može biti prva, smiješi se okršaj protiv Srbije

Image
KRAJ PRIČE: /

Hrvatska više ne može biti prva, smiješi se okršaj protiv Srbije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo