BOMBASTIČNA RAZMJENA KOJA JE ŠOKIRALA NBA, A RASTUŽILA HRVATA: / Thomas napustio opustošeni Cleveland

Image
Foto: AFP

Isaiah Thomas napušta Cleveland, a u drugom smjeru idu dva mlada igrača

8.2.2018.
18:54
AFP
VOYO logo

Nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka u NBA ligi, Los Angeles Lakersi i Cleveland Cavaliersi odradili su razmjenu koja je sve iznenadila, a onda su Cavsi krenuli u totalnu rekonstrukciju s novim tradeovima.

U momčad LeBrona Jamesa stižu Jordan Clarkson i Larry Nance Jr., a u Lakerse Isaiah Thomas, Channing Frye i pick prve runde 2018. godine od Clevelanda. Cavsi su morali nekako razdrmati momčad jer ne izgledaju dobro na parketu. Obrana je loša, a u posljednjih 20 utakmica upisali su samo sedam pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAKVA NOĆ U NBA LIGI! Benderovoj momčadi dogodila se rekordna rezultatska katastrofa, LeBron podsjetio zašto je Kralj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je mnoge iznenadilo kako su se Cavsi brzo riješili Isaiaha Thomasa kojeg su na ljeto doveli iz Bostona u razmjeni za Kyriea Irvinga. Thomas se vraća nakon ozljede kuka, nije dobro izgledao u 15 utakmica i nije bio na prošlogodišnjoj razini. Prosječno je postizao 14.7 poena uz slabe postotke šuta. Nakon ove sezone je slobodni igrač te očigledno Cavsi imaju druge planove, a prioritet im je zasigurno LeBron James koji također može na ljeto izaći iz aktualnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cavsi se ovim tradeom pomlađuju, Clarkson i Nance su potentni 25-godišnjaci, ali bez iskustva u doigravanju što najviše treba Clevelandu. Clarkson je pod ugovorom do 2020., a Nance 2019. Larry Nance Jr. je veliki prijatelj hrvatskog centra u Los Angelesu Ivice Zupca koji je odmah na društvenim mrežama izrazio tugu zbog odlaska suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lakersi, s druge strane, čiste "cap space" kako bi se na ljeto pozicionirali kao mogući novi klub za Jamesa, ali i Paula Georgea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cleeveland nije dugo čekao i nastavio je s razmjenama. Samo dvadesetak minuta kasnije u svoje redove doveli su Rodneyja Hooda iz Utaha, a stigao je i playmaker George Hill iz Sacramenta. U "Jazzere" će Jae Crowder i Derrick Rose. Iman Shumpert iz Cavsa odlazi u Sacramento, kamo ide Joe Johnson iz Utaha.

Cavsi tu nisu stali te su poslali Dwyanea Wadea u Miami za pick druge runde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni viceprvaci lige su totalno promijenili momčad uoči nastavka sezone i sada im slijedi uigravanje kako bi spremni dočekali doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo