Dobio otkaz i odlučio se na pothvat koji ga je skupo koštao

New York Knicksi završili su NBA sezonu s najgorim skorom u svojoj povijesti (17:64).

17.4.2015.
9:17
VOYO logo

Prije početka sezone mislio je kako će njegovi Knicksi ući u play-off. No, prevario se. Jedna od najpopularnijih NBA franšiza odigrala je najgoru sezonu u svojoj povijesti, ostvarivši skor od 17 pobjeda uz 64 poraza.

Prije početka sezone za zaborav, Doyle je odlučio ispuniti svoju misiju i prisustvovati svim utakmicama svoga voljenog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude bolja, na to se odlučio nakon što je izgubio posao odvjetnika (kojeg, ruku na srce, i nije baš volio), ali imao je ušteđevinu s kojom je mogao realizirati svoj naum. Jednostavno, nakon otkaza htio je pronaći sebe. No, nije mogao niti zamisliti da će proživljavati takvu noćnu moru.

"Šokiran sam. Nemam više nikakvih osjećaja, sve mi se srušilo", kazao je Doyle za New York Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak je prisustvovao 81 utakmici Knicksa u Atlanti protiv domaćih Hawksa. I to nakon što je potrošio svih 26 000 dolara ušteđevine. Knicksi su tu utakmicu pobijedili, ali to je bila jalova pobjeda. No, njegova noćna mora barem malo je razvodnjena srećom zbog slavlja nad najboljom momčadi Istoka.

"Da, to je bilo totalno drugo iskustvo. Ako je uopće i bilo dobro", objašnjava Doyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova starija sestra prokomentirala je njegovo iskustvo, loše iskustvo kojeg će se zauvijek sjećati.

"Mislim da se propisno napatio u ovoj sezoni. Znao je da će mu ovo biti avantura iz snova i osobna transformacija. No, nije znao što će mu ta njegova odluka o praćenju svih utakmica Knicksa donijeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njegov slučaj vrlo brzo se doznalo. New York Post je, tako, donio priču o njemu nazvavši ga košarkaškim slučajem. Priču o njemu napisao je i Sports Illustrated, dovevši u pitanje njegov zdravi razum. Jedna japanska televizija također ga je intervjuirala, a veliki broj navijača mu je dalo podršku na posljednjoj ovosezonskoj utakmici Knicksa u Madison Square Gardenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda ću sad biti slavan u Japanu".

Da bude jasno, nije imao nikakvu namjeru postati poznat. Inače, on je tip koji baš i nije upadljiv, ali sad se sve promijenilo. To potvrđuje i slučaj iz Miamija, s utakmice protiv Heata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan domaći navijač samo me pogledao, u stilu 'Jesi ti taj tip?'. I odmah sam točno znao što mu je u glavi, što misli. I iz nekog razloga sam se sramio priznati svoj pothvat, to što sam napravio".

Ove sezone je propustio svega tri leta cijele sezone. I to kada se vraćao kući s gostovanja iz Bostona, kada nije pogledao tri maila promijene satnice leta. Drugi let je propustio u Miamiju nakon što je shvatio da je zaboravio mobitel u renta car-u. A nakon što su Knicksi slavili na gostovanju kod NBA prvaka San Antonio Spursa, samo je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, mogu preživjeti još jednu pobjedu. Ali što je previše, previše je".

S tim je htio kazati kako je bolje da Knicksi do kraja sezone izgube sve utakmice, te da kao jedna od najgorih NBA momčadi osigura jedan od prvih pickova na draftu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se Knicksi pojačaju, te da više ne mora proživljavati ovakvu noćnu moru, noćnu moru koja ga je koštala puno toga u životu.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo