BOGDANOVIĆ SPASIO DAN: / Hrvatski košarkaš najbolji strijelac u pobjedi svojih Netsa

Image
Foto: AFP, Michael Reaves
Image
Foto: AFP, Michael Reaves

Odličnu utakmicu odigrao je Bojan Bogdanović u noći na četvrtak, a još je bolja vijest za njegove Brooklyn Netse jest da je pritom upisana i pobjeda protiv Lakersa.

15.12.2016.
8:55
AFP, Michael Reaves
VOYO logo

Velike zasluge za to ima hrvatski košarkaški reprezentativac koji je bio najbolji strijelac utakmice s 23 postignuta poena nakon što je iz igre gađao 6-13, od čega 3-7 za tricu, i 8-10 sa crte slobodnih bacanja. Imao je i četiri skoka protiv sastava za kojeg nije nastupio Ivica Zubac, a kojeg je statistički predvodio Timofej Mozgov sa 12 koševa i 13 uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanoviću je ovo bila šesta ovosezonska utakmica u kojoj je ubacio 20 ili više poena, a prva takva pred domaćim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz su upisali košarkaši Orland Magica za koje je ponovno na klupi ostao Mario Hezonja, a skromnu minutažu dobio Damjan Rudež. Iskoristio je Rudež povjerenih mu pet minuta za ubačaj trice, dva skoka i asistenciju u susretu u kojem je do 113-108 pobjede stigla momčad Los Angeles Clippersa. Kompletna petorka gostujućeg kluba ubacila je dvoznamenkast broj poena, a trojica njih i prebacila granicu od 20 koševa. Najbolji je bio DeAndre Jordan s 22 poena, dvanaest skokova i tri blokirana šuta.

Neuspješni poput Orlanda bili su košarkaši Philadelphia 76ersa, a napadački neprimjetan među njima Dario Šarić. U nešto više od trinaest minuta igre hrvatski rookie je promašio oba pokušaja za tricu, pogodio oba slobodna bacanja i uhvatio loptu pod obručima šest puta. Philadelphia je trenutačno na omjeru od šest pobjeda i devetnaest poraza s time da je ovaj upisan od Toronto Raptorsa, a bilo je 123-114. DeMar DeRozan je ubacio 31 koš za pobjednike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i pobjedu Houston Rocketsa protiv Sacramento Kingsa. Uvjerljivo je slavio domaćin 132-98 uz svestranu igru Jamesa Hardena kojem su tri četvrtine ogleda i manje od pola sata u njima bile dovoljne za triple-double od 15 koševa, 11 skokova i 14 asistencija. Peti mu je to ovosezonski i 14. u karijeri. Rocketsi su na utakmici gađali za tri poena sjajnih 22-42 i produljili seriju nepobjedivosti na osam uzastopnih utakmica, što je trenutačno najdulju takav niz u cijeloj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez trojice najboljih igrača, LeBrona Jamesa, Kevina Lovea i Kyriea Irvinga, Cleveland Cavaliersi su upisali poraz kod Memphis Grizzliesa.

NBA liga, rezultati:

Miami Heat - Indiana Pacers 95-89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orlando Magic - LA Clippers 108-113

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 114-123

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Washington Wizards - Charlotte Hornets 109-106

Brooklyn Nets - LA Lakers 107-97

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Houston Rockets - Sacramento Kings 132-98

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 93-85

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks - Detroit Pistons 85-95

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 109-89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San Antonio Spurs - Boston Celtics 108-101

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo