USKORO U TOP 10

BOGDANOVIĆ BOLJI OD DRAŽENA: Hrvatski reprezentativac spustio legendu na vječnoj ljestvici Netsa

‘Za hrvatske košarkaše nešto je sasvim posebnoga biti spomenut u istoj rečenici sa Draženom Petrovićem’, započinje službena internetska stranica NBA lige tekst s informacijom da je Bojan Bogdanović prestigao jedno ostvarenje neprežaljene legende hrvatske košarke i Netsa.

U utakmici koja je igrana u noći na četvrtak Bogdanović je prestigao Petrovićev učinak u broju postignutih trica za Netse. ‘Petrović ih je tijekom svoje sjajne, ali prekratke karijere u Netsima postigao 220 trica’, dodaje se u tekstu, a Bogdanović je u ogledu protiv Bostona, u kojem je ubacio 21 poen, dodao tri takva ubačaja i trenutačno je na brojci od 223.

“Uvijek je lijepo čuti vlastito ime uz Draženovo. Za mene je to velika čast”, kazao je Bogdanović upitan o Petrovićevoj važnosti u Hrvatskoj.

“To ne možete zamisliti, vjerojatno je najbolji hrvatski sportaš. Prije nekoliko dana bio mu je rođendan i svi u zemlji su ga se sjetili.”

‘Petrović je za Netse prosječno postizao 19,5 poena po utakmici i bio je jedna od prvih neameričkih zvijezda NBA lige. I 23 godine nakon njegove smrti, njegovo ime ima težinu u NBA krugovima, a posebice u Hrvatskoj’, dodaje se.

Bogdanović je trenutačno na dvanaestom mjestu vječne liste tricaša koji su nosili dres Netsa, a za novi pomak prema vrhu trebat će mu još jedanaest takvih ubačaja da izjednači Stephona Marburyja (234). Budući da su i Mirza Teletović (235) i Lucious Harris (236) blizu, uskoro će Bogdanović i među deset.

U ožujku ove godine Bogdanović je ponovio još jedno Draženovo postignuće. U pobjedi protiv Philadelphia 76ersa ubacio je 44 poena, što je bila i Petrovićeva rekordna brojka ostvarena u dvoboju protiv Houston Rocketsa.

Povratak na Net.hr