BIVSI IZBORNIK EKSKLUZIVNO ZA SPORTSKI.NET / 'Peras je zasluzio mjesto izbornika'

Cedevita danas s pocetkom u 20 i 15 sati u KC Drazen Petrovic igra utakmicu godine protiv spanjolske Gran Canarije u osmini finala Eurokupa. Tim povodom, Sportski.

4.3.2015.
14:46
VOYO logo

Europska kosarka jos uvijek stanuje u Zagrebu. Kosarkasi Cedevite love proljece u Europi, a prva prepreka ka tome je spanjolski prvoligas Gran Canaria, trenutno deveteroplasirana momcad Endesa lige, druge najjace kosarkaske lige Europe. Nema sumnje, biti ce to veliki zalogaj za Cedevitu. Ali, ne i nemoguci. Cedevita je vec ove sezone pokazivala da zna pobjedivati jake momcadi.

"Cekamo ovu prvu utakmicu s Gran Canarijom sa umjerenim optimizmom. Ovo sto smo do sada napravili vec je velika stvar za nas. Gran Canaria je jaka momcad, igramo protiv ekipe koja je slavila u 15 od posljednjih 16 utakmica u Eurokupu. Canaria je prva momcad Eurokupa u postotku za tri poena, druga u skoku. To vam sve govori. U svakom slucaju, biti ce tesko", objasnjava Jasmin Repesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po prvi puta ove sezone Cedevita jednu bitnu utakmicu docekuje u kompletnom sastavu. Medutim, opet nije sve idealno...

"Moram priznati da nismo bas u sjajnoj formi. Istina, nakon dugo vremena imam kompletnu momcad ali igraci ipak jedno vrijeme moraju igrati zajedno da bi se uigrali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gran Canaria je poznata kao ekipa koja igra vrlo agresivno u oba smjera. Momcad vodi legendarni strucnjak Aito Garcia Reneses, covjek kojeg hrvatska kosarkaska javnost najvise pamti po tome sto je za vrijeme mandata u Barceloni dva puta izgubio u finalu Kupa prvaka od splitske Jugoplastike, 1990. kao trener, a 1991. kao glavni menadzer kluba. Reneses je tri puta bio trener Barcelone, a 2008. godine je kao izbornik Spanjolske osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Pekingu. To mu je, ujedno, i najveci uspjeh u karijeri. Biti ce to veliki trenerski izazov za Repesu.

"Mi nemamo sto mijenjati u nasoj igri protiv Gran Canarije. Ono sto cemo morati raditi je mijenjati ritam i alternativnu obranu, jer su oni ekipa koja agresivno igraju u oba pravca, onako kako igraju sve momcadi koju vodi Aito. Na to cemo morati biti spremni. Stoga, morati cemo biti fokusirani cijelu utakmicu, ne smijemo padati u crne rupe jer bi to moglo biti kobno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo mogli a da ga ne pitamo za komentar o novom izborniku Hrvatske Velimiru Perasovicu koji je upravo njega naslijedio na mjestu izbornika nacionalne momcadi.

"Peras je zasluzio mjesto na klupi reprezentacije. Konacno. Velika je cast voditi nacionalnu momcad. Ja mu osobno zelim sve najbolje i obaveza sviju nas je da mu pomognemo ostvari sto bolji rezultat", zavrsio je Repesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo