BILO JE PREDOBRO DA BI TRAJALO: / Cedevita ostaje bez genijalnog Amerikanca, zamjena već stigla

Image

Amerikancu Pierreu Jacksonu u ponedjeljak je istekao jednomjesečni ugovor i uskoro će se zaputiti prema SAD-u gdje će pokušati osigurati NBA ugovor.

21.11.2016.
11:19
VOYO logo

U kratkom periodu svojim sjajnim igrama nametnuo se kao glavni adut VeljkaMršića stoga je jasno koliko će nedostajati Cedeviti.

No, iz kluba su priopćili kako su pronašli njegovu zamjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cedevita nije čekala i dovodi još jednog vrhunskog playmakera. Ryan Jamar Boatright rođen je 27. prosinca 1992. godine a visok je 180cm. Sveučilišnu karijeru proveo je na poznatom sveučilištu Connecticut, gdje je u svojoj posljednjoj NCAA sezoni (2014./2015) u prosjeku bilježio 17.4 poena, 4.1 skok i 3.8 asistencija po utakmici. Godinu ranije, 2014. osvojio je i NCAA naslov", priopćilo je klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodali su i kako Boatright u ponedjeljak stiže u Zagreb i nakon liječničkog pregleda trebao bi biti na večernjem treningu s momčadi kao i u rosteru Cedevite u srijedu na Eurokup utakmici kod Lietkabelisa u Litvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je potom objavila i detalje njegove dosadašnje karijere te su pustili prigodni video.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na NBA draftu 2015. nije izabran, no potpisao je za Brooklyn Netse, s kojima je nastupao u Ljetnoj ligi i u četiri utakmice NBA predsezone. U Ljetnoj ligi 2015. je za Netse u prosjeku bilježio 14.1 poen, 2.3 skoka i 2.2 asistencije po utakmici, nakon čega je u NBA predsezoni imao prosjek od 4.25 poena, 1.5 skokova i 3.75 asistencija za 13.9 min. po utakmici.

Netsi su ga potom otpustili, nakon čega je nakratko potpisao za Detroit Pistonse, a onda je preselio u NBDL ligu. Ondje je prosječno bilježio 11.1 poen, 3 skoka i 2.85 asistencija za 21.1 min. po utakmici, a u siječnju 2016. preselio je u najjaču talijansku ligu i potpisao za Betaland Capo d'Orlando (Orlandina Basket). U Italiji je igrao odlično i tu je imao prosjek od 19.18 poena, 4 skoka i 2.45 asistencija za 27.5 min. po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ljetnoj ligi 2016. je za New Orleans Pelicanse prosječno bilježio 5.2 poena, 1.6 skokova i 2 asistencije za 14.4 min. po utakmici, a u srpnju je potpisao za kineski Guangzhou Long-Lions. Prije nego što je napustio tu momčad, tu je prosječno bilježio 24 poena, 5 skokova i 4 asistencije po utakmici."

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo