'Rat' koji zabavlja SAD: Sportska legenda odgovorila zvijezdi

Vidjevši posljednji intervju najboljeg igrača današnjice LeBrona Jamesa, legendarni američki umirovljeni košarkaš Bill Russell (80) imao je odgovor za vođu Miami Heata.

James je u posljednjem intervjuu za NBA TV naveo četvoricu, prema njegovom mišljenju, najvećih košarkaša svih vremena, a na tom je popisu izostavio Billa Russella.

Četvorica odabranih bili su Magic Johnson, Michael Jordan, Larry Bird i Oscar Robertson. James je pritom izjavio i da ima namjeru izgurati jednog od te četvorice s tog popisa onog dana kada objavi kraj svoje karijere.

Novinari su htjeli čuti od Russella što misli o tome da ga je najbolji igrač današnjice izostavio s popisa četvorice najboljih, iako je od svih košarkaša u povijesti osvojio najviše NBA prstena (11). Russell je za Celticslife izjavio:

“Hej, hvala ti što si me izostavio s popisa četvorice najboljih košarkaša svih vremena. Zapravo mi je drago da jesi. Košarka je momčadski sport u kojem se ne gledaju individualna postignuća. Ja sam osvojio dva uzastopna državna naslova u srednjoj školi, dva uzastopna NCAA naslova na sveučilištu, osvojio sam NBA naslov u prvoj i posljednjoj godini u NBA ligi, te još devet između njih. To je, gospodine James, uklesano u kamenu”.

Povratak na Net.hr