BEZOBRAZNO JE DOBAR: / Svi bruje o čudesnoj predstavi slovenskog čuda od djeteta koji je sve oduševio

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Mladi 17-godišnji talentirani košarkaš Real Madrida Luka Dončić u četvrtak navečer briljirao je za Real Madrid protiv Žalgirisa u Euroligi (96-91).

9.12.2016.
10:24
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Dončić je jedan od najvećih talenata svjetske košarke. Ove je sezone Dončić postao standardni član petorke seniorske momčadi "kraljevskog kluba". Košarkaški stručnjaci Dončiću prognoziraju veliku karijeru, a zašto je to tako najbolje se moglo vidjeti jučer u susretu 11. kola Eurolige između Real Madrida i Žalgirisa u Palacio Vistalegre Areni.

ŠARIĆEVA SIMULTANKA: Hrvatski košarkaš povukao 76erse do prve gostujuće pobjede u gotovo godinu dana

Sam je riješio utakmicu

Dončić je, iako još jako mlad, sam riješio susret. Hrabro se postavio kao vođa na terenu i u zadnjih 90 sekundi utakmice, pri rezultatu 86:86, ubacio dvije maestralne trice zaredom i tako prelomio utakmicu. Ukupno je postigao zadnjih osam od deset koševa Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalgiris je tricom Westermanna smanjio na tri koša zaostatka, ali Dončić je i tada preuzeo odgovornost i s dva slobodna bacanja potvrdio pobjedu Reala 96:91. Susret je mladi Slovenac završio sa 17 koševa (5-8), 4 skoka i 4 asistencije i bio je najbolji igrač ovog uzbudljivog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imponira zrelost i hrabrost koju ovaj mladić pokazuje na terenu

Posebno imponira zrelost koju ovaj mladić pokazuje na terenu. Iako ima 17 godina, vrlo je hrabar i odlučan, a opet se srlja toliko u igri. Vidjelo se to i u ovom dvoboju kad je s ove dvije trice, kojoj su prethodili driblinzi kojima je slomio svog čuvara i izborio sebi prostor da šutne trice. To je napravio s takvom gracioznošću, hladnokrvno, iako su sekunde curile i susret se lomio. Impozantno za ovog tinejdžera koji je u pubertetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga, nije niti čudno što su svi poludjeli za njim i njegovom košarkaškom magijom. U petak slovensko Delo u svojem izvještaju utakmice napisalo je kako je upravo on u odlučujućim trenucima susreta preuzeo odgovornost na svoja leđa i odveo Real do slavlja protiv Žalgirisa.

Zabio 54 koša, 11 skokova i 10 asistencija

Dončić se rodio 1999. godine u Ljubljani i u tamošnjoj Olimpiji počeo svoju karijeru. Košarkaški svijet zadivio je u finalu U-13 turnira u Italiji nakon što je za svoju Sloveniju zabio 54 koša, 11 skokova i 10 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je odmah poludio za njim i kao 13-godišnjaka potpisuje ga na pet godina. Dovčić je obukao dres Reala u kojem je zaigrao u finalu "dječjeg kupa" i sam potrgao Barcelonu zabivši 20 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševio u ACB ligi

U travnju prošle godine postao je najmlađi igrač Reala u španjolskom prvenstvu, a rekordno rani nastup sa 16 godina, dva mjeseca i dva dana, proslavio je tricom za pobjedu protiv Unicaje. Prošle sezone, 2015/16, bio je najmlađi igrač španjolske ACB lige, druge po jačini europske košarkaške lige (iza Eurolige) i sa 17 koševa Bilbau postao najefikasniji igrač mlađi od 17 godina u povijesti španjolskog prvenstva.

Ove sezone već je proglašen najboljim igračem kola nakon što je protiv Fuenlabrade ubacio 23 koša i 11 skokova. Velika su to postignuća za ovog klinca koji će igrati za Sloveniju, a ne za Španjolsku koja ga je pokušala "ukrasti" njegovoj matičnoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo