BAYERN POTJERAO LEGENDARNOG SRBINA: / 'Ovo je uvreda za zdrav razum i ne pogađa samo mene'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Aleksandar "Saša" Đorđević napustio je prije nekoliko dana njemački klub

4.4.2018.
10:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Izbornik srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević objasnio je razloge zbog čega je dobio otkaz u Bayernu iz Münchena. Smatra da je otkaz uvreda za zdrav razum i posljedica osobnog napada generalnog menadžera na njega.

SRPSKI IZBORNIK O DOGAĐAJIMA 1995. GODINE: ‘Hrvati su u javnosti bježali od nas, a u liftu nas ljubili tri puta’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đorđević je od 2016. godine vodio bavarskog velikana, ove sezone je držao prvo mjesto u Bundesligi sa samo dva poraza i 23 pobjede. Uz to, osvojio je Kup Njemačke te dogurao do polufinala Eurokupa.

Sukob s menadžmentom

U klubu je došlo do sukoba s Nijemcem srpskog porijekla Markom Pešićem, generalnim menadžerom kluba koji je prvo suspendirao legendarnog srpskog košarkaša zbog nedostatka komunikacije s njime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đorđević je razloga otkaza naveo u otvorenom pismu, prenosi B92. Zahvalio se svima u klubu, između ostalog i Ulli Hoenessu, predsjedniku kluba.

"Nažalost, prilika da okrunimo sjajnu sezonu osvajanjem Bundeslige mi je oduzeta prošle srijede. Generalni menadžer mi je rekao da sam 'suspendiran' zbog nedostatka komunikacije s njim. A zapravo je glavni razlog uspješnosti sezone bio taj što se menadžment nije miješao u svakodnevni rad momčadi. Igrači i stručni stožer imali su mir, što je nužan preduvjet za osvajanje trofeja," objavio je Aleksandar Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva snažna kohezija između igrača i trenera dovela je do vrhunskih rezultata, bez obzira na ljubomoru od strane menadžmenta koji je bio zasjenjen i nije s tim mogao živjeti. Od početka sezone smo osjećali negativnost i distanciranost od njihove strane, što je kulminiralo mojim otkazom. Bayern bi trebao biti iznad takvog ponašanja koje upropaštava naporan rad mnogih ljudi, ne samo trenera. Ovo je uvreda za zdrav razum i ne pogađa samo mene, već i samu profesiju košarkaškog trenera", nastavio je i zaključio: "Moje osobno mišljenje je da najveća nagrada za sportaša nisu nagrade već iskreni aplauz i priznanje navijača s kojima slavimo uspjehe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo