PROBLEMI ZA HRVATSKU 'Ne mogu potvrditi da ću igrati za reprezentaciju'

Američki razigravač s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper (30) nije siguran hoće li igrati za reprezentaciju na predstojećem Eurobasketu kojemu će Hrvatska biti domaćin u prvoj fazi natjecanja, a odluku će donijeti za 10 dana.

“Ne mogu potvrditi da ću igrati za Hrvatsku, trenutačno sam u postupku donošenja odluke koju ću priopćiti za deset dana”, izjavio je Draper u madridskoj dvorani Palača sportova za Hinu nakon što je njegov Anadolu Efes izgubio sa 85-90 u drugoj utakmici četvrtfinala Eurolige od Reala i sada gubi sa 0-2 u seriji koja se igra na tri pobjede.

Kao razlog mogućeg odustajanja Draper navodi fizičku iscrpljenost tijekom sezone.

“Ne postoji nikakav problem, nego je pitanje u kakvom će stanju biti moje tijelo na kraju sezone”, dodao je.

Eurobasket se održava u rujnu, a Draper i Oliver Lafayette (30), drugi Amerikanac koji je prošlo ljeto igrao za Hrvatsku, još uvijek nisu priopćili odluku o svom igranju novom izborniku Velimiru Perasoviću (50).

“Prva je opcija angažman jednog od njih dvojice koji su već igrali. Dat ćemo im razuman rok za izjašnjavanje, ali ih nećemo previše čekati. Oni su dobili putovnice jer je za to postojao neki interes, ali valjda imaju i neke obveze”, izjavio je Perasović u četvrtak.

Bivši izbornik Jasmin Repeša (54) prošlo ljeto nije vodio Drapera na Svjetsko prvenstvo u Španjolsku jer je zbog ozljede lakta propustio posljednja tri mjeseca sezone u Real Madridu. Umjesto njega je Hrvatski košarkaški savez dao hrvatsko državljanstvo Lafeyetteu, koji je lani s Valencijom osvojio Eurokup, a sada igra za grčki Olimpiakos.

Hrvatska je razočaravajuće ispala već u osmini finala od Francuske pa je Repešu zamijenio Perasović. Draper je u međuvremenu prešao iz Real Madrida u Anadolu Efes no nije siguran gdje će igrati iduće sezone.

“Ne znam hoću li ostati u Efesu”, rekao je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr