VIDEO: / 'Break' Miamija za izjednačenje serije

Košarkaši Miami Heata slavili su u drugoj utakmici velikog finala NBA lige na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 100:96 i tako izjednačili seriju na 1:1

15.6.2012.
9:16
VOYO logo

Miami je sjajno startao u susret i otvorio ga vodstvom 18-2. Imala je floridska momčad najveću prednost plus 17, da bi se Oklahoma nošena domaćom publikom u samoj završnici uspjela vratiti na samo minus dva.

Imao je Kevin Durant desetak sekundi prije kraja i šut za izjednačenje, ali je njegov šut iskosa s lijeve strane završio na obruču. Prilikom šuta Durant je smatrao da je bio fauliran od strane LeBrona Jamesa, ali se suci nisu oglasili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James je predvodio Miami s 32 koša, a pridodao im je 8 skokova i 5 asistencija. Ukupno je 12 koševa James zabio s linije za slobodna bacanja, uključujući posljednja dva na susretu. Dwyane Wade ubacio je 24 koša uz 6 skokova i 5 asistencija, a sjajnu su partiju odigrali i Chris Bosh i Shane Battier. Tako je Bosh ubacio 16 koševa uz 15 skokova, a Battier je pogodio pet trica i završio sa 17 koševa na kontu. "Znao sam da trebamo više od Chrisa Bosha, bio je senzacionalan. Trebali smo svaki djelić njegove 'veličine' i to smo dobili. Dao nam je puno pod košem i i trebamo to opet, opet i opet", komentirao je nakon susreta Miamijev trener Erik Spoelstra.

"Ne možemo započeti susret sa 2:18. Ne možemo toliko zaostajati, posebice kod kuće to moramo ispraviti. Moram ostati pozitivan i nastaviti raditi", rekao je Kevin Durant, najbolji strijelac Oklahoma Cityja sa 32 koša. Russell Westbrook ubacio je 27 koševa, 8 skokova i 7 asistencija, ali je gađao slabih 10-25 iz igre, a susret je otvorio šutom 1-8. James Harden bio je jedini preostali dvoznamenkasti igrač Thundera s 21 košem. Bio je ovo prvi domaći poraz u deset ovosezonskih utakmica u doigravanju za Thunder koji je u prvoj utakmici finala uspio preokrenuti zaostatak od 13 koševa. Miami je nadskakao Oklahomu (40:36), ubacio je više poena u reketu (48:32) i tu leže razlozi njihovog trijumfa. Sljedeće tri utakmice serije igraju se u Miamiju počevši od nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo