Bravo, majstore: Hrvatski reprezentativac dobio veliko priznanje

Hrvatski košarkaški reprezentativac Ante Tomić izabran je u idealnu petorku euroligaške sezone 2012/13 prema glasovima navijača, kao i predstavnika medija.

6.5.2013.
14:03
VOYO logo

U idealnoj momčadi našlo se mjesta za igrače iz pet različitih momčadi. Pored centra Barcelone u nju su uvršteni Grci Dimitris Diamantidis (Panathinaikos) i Vassilis Spanoulis (Olympiacos), te Španjolac Rudy Fernandez (Real Madrid) i Srbin Nenad Krstić (CSKA).

Tomić je ove sezone u Euroligi ostvarivao prosjek od 11.5 koševa, 6.3 skoka, 1.7 asistencija i 1.14 blokada. Njegova je prosječna indeksna vrijednost (16.32) treća najbolja od svih euroligaških igrača, a također je treći najbolji skakač, četvrti bloker i šesti prema postotku uspješnosti šuta (63.06%).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva je navrata ponio epitet najboljeg igrača tjedna, a u veljači je izabran za MVP-a mjeseca. U drugu najbolju euroligašku petorku uvršteni su Miloš Teodosić i Viktor Hrjapa (oba iz CSKA), Juan Carlos Navarro (Barcelona), Nikola Mirotić (Real Madrid) i Shawn James (Maccabi).

Podsjećamo, od petka do nedjelje na rasporedu je Final Four Eurolige u londonskoj O2 Areni gdje će snage u polufinalu odmjeriti Barcelone i Real, te CSKA i Olympiacos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo