Amerikanci se sprdaju: Njihovi klinci su dovoljno jaki za ostatak svijeta!?

Buducnost svjetske kosarke na velikim natjecanjima uskoro bi se mogla radikalno promijeniti.

17.9.2014.
17:01
VOYO logo

Podrzavaju svoju tezu cinjenicom da je SP u kosarci u SAD-u bio jako slabo gledan i da vise interesa privlaci Ljetna liga NBA-a. Ideja je da bi NBA liga nakon Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. na Olimpijske igre i svjetska prvenstva trebala slati igrace do 22 godine starosti.

Rijec je o ideji koju je u svojoj kolumni podrzao i ugledni novinar Yahooa Adrian Wojnarowski koji kaze da je razlika u kvaliteti izmedu Amerikanaca i ostatka svijeta toliko narasla da je jedino rjesenje slanje klinaca, odnosno U22 momcadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku u tom slucaju na SP-u u Spanjolskoj ne bi zaigrali igraci poput Bojana Bogdanovica, Damjana Rudeza ili buduceg NBA-ovca Darija Sarica. Podsjetnik, Bogdanovic je svjetsku smotru zavrsio kao drugi najbolji strijelac s prosjekom od 21.2 kosa, a Sports Illustrated ga je uvrstio u drugu najbolju petorku usprkos cinjenici da je Hrvatska razocarala i da je zavrsila natjecanje vec u osmini finala.

//www.youtube.com/embed/2eatFFtg55o

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanci su kao i obicno puni sami sebe i kao da su vec zaboravili ne tako davne podbacaje sa svjetskih prvenstava iz 2002. i 2006. godine, te Olimpijskih igara 2004. Podsjetnik, 2002. ih je u cetvrtfinalu izbacila Jugoslavija, na OI u Ateni 2004. izgubili su u polufinalu od Argentine i na kraju zavrsili broncani, dok su 2006. godine takoder osvojili broncu, a u polufinalu su ih dobili Grci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo