ADAM SILVER ODBACIO MOGUĆNOST: / 'Kratki prekid NBA sezone zbog OI u Tokiju je malo vjerojatan'

Image
Foto: Profimedia

'Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi'

3.10.2020.
9:38
Profimedia
VOYO logo

Povjerenik NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sljedeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za trajanja Olimpijskih igara na kojima bi mogle nastupiti neke zvijezde sjevernoameričke košarkaške lige iako je taj scenarij na kaju ocijenio "malo vjerojatnim".

Image
LAKERSI POVELI PROTIV MIAMIJA 2:0: /

Heat bez dva ključna igrača nije mogao protiv Jamesa i Davisa; Rookie Heata upisao se u povijest

Image
LAKERSI POVELI PROTIV MIAMIJA 2:0: /

Heat bez dva ključna igrača nije mogao protiv Jamesa i Davisa; Rookie Heata upisao se u povijest

'To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI'

"Razmišljamo o tome. Mislim da je malo vjerojatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog olimpijskih igara", izjavio je Silver za NBATV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne znači da bismo se zaustavili samo za trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebali i trenirati s reprezentacijom, a onda se poslije Igara odmoriti", dodao je.

Olimpijske igre su s ove godine zbog pandemije koronavirusa prebačene na sljedeće ljeto i trebale bi se održavati od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA prvak bio poznat u lipnju igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom. Međutim, Covid-19 je utjecao i na NBA koja je prekinula sezonu na četiri i pol mjeseca prije nego ju je u zatvorenom kompleksu pored Orlanda nastavila 31. srpnja. Epilog te sezone bit će poznat najkasnije 13. listopada.

'Ima toliko nevjerojatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu momčad'

A Silver je u srijedu na konferenciji za novinare objavio da sljedeća sezona ne može početi prije siječnja. I s obzirom da NBA sezona traje devet mjeseci, očito je da će se preklapati s Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima toliko nevjerojatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu momčad. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije", nastavio je Silver.

"To znači da su okolnosti izuzetno izvanredne pa da čak i da odlučimo planirati uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će ličiti svijet sljedeće ljeto i hoćemo li moći nastaviti?", zapitao se na kraju Silver zaključivši na kraju da "se svi moramo prilagoditi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo