ACO PETROVIĆ STIŽE U SPLIT: / Hrvatski košarkaši saznali s kim će se boriti za Olimpijske igre

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kvalifikacije za Olimpijske igre održavat će se od 23. do 28. lipnja u splitskoj Spaladium Areni.

27.11.2019.
14:54
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska košarkaška reprezentacija na kvalifikacijskom će turniru za Olimpijske igre u Splitu igrati protiv reprezentacija Tunisa i Brazila.

Kvalifikacije za Olimpijske igre održavat će se od 23. do 28. lipnja u splitskoj Spaladium Areni. U Splitu će se također u skupini B natjecati Njemačka, Rusija i Meksiko. Ako osvoji skupinu, Hrvatska će se za Olimpijske igre boriti s pobjednikom skupine B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić u nedavnom je intervjuu najavio da u kvalifikacijskim utakmicama očekuje odaziv svih ili gotovo svih hrvatskih NBA igrača, što bi značilo da u turnir ulazimi kao potpuno drugačija momčad nego što smo bili u proteklim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam sudionika već poznato

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine a gradovi domaćini su osim Splita Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

Danas je održan i ždrijeb za kvalifiacije za ženski košarkaški turnir na OI. Domaćini turnira su Beograd, Bourges, Fushin i Ostende. U Beogradu će igrati reprezentacije Nigerije, SAD-a, Srbije i Mozambika. U Bourgesu će se snage odmjeriti reprezentacije Francuske, Portorika, Brazila i Australije. U Kini će se za plasman na OI boriti Južna Koreja, Kina,Velika Britanija i Španjolska, a u Ostendeu Kanada, Japan, Švedska i Belgija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo