ACO PETROVIĆ JE OPET IZBORNIK: / 'Ovo je za mene novi izazov, obećavam da ću naučiti jezik'

Image
Foto: AFP

Donedavni hrvatski izbornik Aleksandar Petrović (58) novi je izbornik košarkaške reprezentacije Brazila, potvrdio je u utorak Brazilski košarkaški savez.

24.10.2017.
22:17
AFP
VOYO logo

Petrović je službeno predstavljen u sjedištu Brazilskoga saveza u Sao Paulu.

'Imamo tri cilja'

"Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja - plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećavam da ću naučiti portugalski jezik", kazao je tijekom predstavljanja Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović će Brazil voditi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. u Kini te pripremati momčad za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Prvu službenu utakmicu na klupi Brazila imat će 24. studenoga u Santiagu protiv Čilea.

I Rudić radio u Brazilu

Južnoameričku reprezentaciju Petrović preuzima nakon što je u rujnu s Hrvatskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva. Posljednju utakmicu vodio je 10. rujna kada je Hrvatska izgubila od Rusije sa 78-101 u Istanbulu te se oprostila od natjecanja. Godine 2016. je u brazilskom Rio de Janeiru s Hrvatskom stigao do četvrtfinala Olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Brazilu je prije Petrovića radio Ratko Rudić koji je ondje bio izbornik vaterpolske reprezentacije od 2013. do 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo