ABA LIGA OBJAVILA OGROMNE PROMJENE: / Nakon ovoga nijedan klub više nije siguran od sljedeće sezone

Image
Foto: PIXSELL

Velike promjene u regionalnoj ligi

13.3.2018.
22:23
PIXSELL
VOYO logo

Od sljedeće sezone u košarkaškoj ABA ligi i dalje će biti 12 klubova, ali ukinut će se "nacionalni ključ" po kojemu su zemlje u regiji imale zajamčen određeni broj klubova u ligi. Ubuduće će jedini kriterij biti onaj sportski, što teoretski znači da Hrvatska, Srbija, Slovenija i ostale zemlje mogu ostati bez ijednog kluba u regionalnoj ligi, ako se ne izbore za ostanak.

Po usvojenom kriteriju, u sezoni 2018/2019 u Prvoj ABA ligi natjecat će se: Budućnost, Cedevita, Cibona, Crvena zvezda, FMP, Igokea, Mega Bemax, Mornar, Partizan, Olimpija, Zadar i pobjednik Druge ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoplje je ispalo

Ove sezone posljednje Skoplje ispada u drugu ligi, a od sljedeće sezone iz ABA lige će moći ispasti i dva kluba jer će pretposljednja momčad razigravati za ostanak s drugoplasiranim klubom Druge lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ABA ligi će od sada moći igrati i do pet klubova iz iste države. Posljednjeplasirani klub iz najvišeg ranga imat će zajamčeno mjesto u 2. ligi, dok će se ostali sudionici Druge ABA lige birati na temelju uspjeha u nacionalnom prvenstvu. Svaka država imat će dva predstavnika u ABA ligi 2.

Sustav natjecanja neće se mijenjati do sezone 2024./2025.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo