KONTROVERZNI ZAVRŠETAK

ZBOG OVIH (I)LEGALNIH KOLJENA MOGAO BI NASTATI RAT U UFC-U: ‘Moramo naći rješenje za ovu situaciju’

Borba u lakoj kategoriji između Eddiea Alvareza i Dustina Poiriera na UFC 211 eventu proteklog vikenda imala je razočaravajući završetak.

Naime, dvoboj je prekinut od strane Herba Deana, te je proglašen “No Contestom” radi ilegalnih, ali nenamjernih koljena koja je Alvarez uputio prema Poirierovoj glavi. Tako je, barem, procijenio sudac.

Iako su odmah nakon završetka dvoboja borci pohvalili jedan drugoga, dan kasnije je Poirier najavio žalbu na takvu odluku Deana i borbu odvjetnicima. To je na površinu izbacilo probleme s pravilima u najelitnijoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe.

PREDATOR NIJE IMPRESIONIRAN PRVAKOM: ‘Stipe za mene nije nikakav faktor, natjerat ću vas da pojedete svoje riječi’

Treće koljeno upućeno u glavu Poiriera bilo ilegalno

Jer, i sam je Alvarez kazao kako je njegovo treće koljeno upućeno u glavu Poiriera bilo ilegalno. Marca ističe kako bi zbog ovog mogao nastati pravi rat u UFC organizaciji.

“Drugo koljeno je bilo legalno, ali treće nije. Vidio sam to i sam kad sam naknadno pogledao situaciju. Ispričao sam se Dustinu”, kazao je Alvarez, javlja španjolska Marca.

Predsjednik UFC-a Dana White govorio je o ovom kontroverznom završetku borbe.

‘Moramo naći rješenje za ovu situaciju’

Lorenzo Fertitta poslao mi je sms u kojem je napisao kako se mora održati revanš jer je odluka o poništenju meča pogrešna. Lorenzo mi i dalje govori što da radim. Ne želim sebe limitirati i ne želim da mi drugi govore što da radim. Moramo naći rješenje za ovu situaciju. Ovo je ludo. Moramo svi biti svjesni kako UFC postoji tek 17 godina. Ima puno stvari koje se trebaju popraviti, to je sigurno. Čitav sport je u napretku”, zaključio je White.

Najveća UFC zvijezda Conor McGregor također se osvrnula na kontroverzni završetak borbe:

“Oboje su digli ruke u zrak i j*bi ga. Dobra je to borba bila”, napisao je ludi Irac na Twitteru.

Poirier je Alvarezu preko društvenih mreža poručio da želi revanš:

“Eddie, kada želiš da ponovno ovo odradimo? Dužan sam ti nekoliko šavova.”

Alvarez je na to odgovorio:

“Dustine, sljedeći put ćeš pasti 100 posto i zato se nemoj previše veseliti. Ti nisi prvi koji me je uzdrmao prije nego sam ga završio. Koljeno je bilo ili legalno ili ilegalno, no bilo je jasno da ti je dosta borbe i da si htio van kaveza…”

Na to je Poirier ponovno odgovorio:

“Pričaš gluposti. Sljedeći put ću te dovršiti…”

Kako bilo, vjerojatno nas čeka uzbudljivi revanš.

Povratak na Net.hr