VIJEST GODINE: / UFC dolazi u Zagreb!

Image
Foto: Screenshot: UFC site

Sportsku Hrvatsku pogodila je senzacionalna vijest. Naime, na službenim stranicama prestižne MMA organizacije UFC objavljeno je kako će 10. travnja u Zagrebu biti održana UFC priredba.

8.1.2016.
10:21
Screenshot: UFC site
VOYO logo

"UFC dolazi u Zagreb, Hrvatsku u nedjelju 10. travnja 2016. godine", stoji na službenim stranicama. Uz to, na Facebooku je postavljena stranica nadolazećeg Fight Night eventa u Zagrebu. Velika je to vijest za sve ljubitelje MMA u Hrvatskoj. Jer, to će biti prvi puta u povijesti da UFC organizira jedan svoj event na području Lijepe naše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđene najave

Još se prije najavljivalo da bi UFC jedan svoj event mogao organizirati u Hrvatskoj. Prvi put prije gotovo dvije i pol godine, da bi u međuvremenu povremeno osvanula vijest i najava da bi UFC zaista mogao održati priredbu u Zagrebačkoj Areni. Iako su neki mislili da se radi o "patki", čini se kako su bili u krivu. Sad je i potvrđeno kako će UFC organizirati Fight Night u Zagrebu.

Potvrdu takve namjere u više navrata je davao i vlasnik Fight Channela Orsat Zovko, koji je u protekle dvije godine u Zagreb doveo K-1 WGP Finale i Glory 14 pretvorivši hrvatsku metropolu u borilačku metropolu Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo politika aktivnog i agresivnog širenja UFC-a na nova tržišta

Dolazak UFC-a u Hrvatsku ima za posljedicu novu politiku aktivnog i agresivnog širenja UFC-a na nova tržišta, koja je javno obznanjena 2013. godine, te serijom manjih turnira koji su zaredali u 2014., a svoju kulminaciju bi trebali dobiti u ovoj godini.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Uz to, Hrvatska je očito prepoznata kao borilačka nacija koja ima MMA legendu Mirka Filipovića, a tu je i prvi izazivač UFC pojasa u teškoj kategoriji, Amerikanac hrvatskih korijena Stipe Miočić koji je za vrijeme ljeta boravio u Zagrebu gdje se zajedno sa Cro Copom pripremao za svoj meč sa Markom Huntom, u kojem je dominirao i na kraju slavio. Sad kad je vijest o UFC-ovom dolasku u Zagreb postala i službena, još nam se više zagolicala mašta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka publika bi htjela vidjeti Miočića

Hrvatska publika htjela bi uživo na djelu vidjeti Miočića, koji u Lijepoj našoj ima veliki broj poklonika. Kako je predsjednik UFC-a Dana White najavio kako će Stipe konačno dobiti šansu za naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji, bilo bi sjajno kad bi se taj meč održao upravo u Zagrebu. No, do toga vjerojatno neće doći zato što je prekratka pauza između borbe Werdum - Velasquez i eventa u Zagrebu. Borba Werduma i Velasqueza na rasporedu je 6. veljače, a pobjednik će braniti pojas protiv Miočića.

"Bilo bi ispunjenje sna boriti se u Hrvatskoj! Bio sam tamo prošle godine i trenirao s Mirkom Filipovićem. Bilo je odlično iskustvo vidjeti zemlju i provesti vrijeme s obitelji. Ne znam što UFC planira za moju sljedeću borbu, ali svakako planiram navratiti do Hrvatske", prokomentirao je Stipe Miočić nakon pobjede nad Arlovskim proteklog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo poglavlje UFC-a u Europi

UFC tako otvara novo poglavlje u Europi nakon premijere u Krakovu na kojoj je nastupio i Cro Cop i pobijedio Gonzagu u travnju prošle godine. Osim u Zagrebu, najavljen je i UFC događaj u Rotterdamu za 8. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je sportska nacija i više smo nego oduševljeni da ćemo ugostiti tako spektakularnu borilačku organizaciju kao što je UFC. Ne samo zbog ljepote sporta, nego jer UFC promovira zdravlje, želju za uspjehom i način života. Jako sam uzbuđen što će Arena Zagreb biti prva lokacija u regiji koja će održati ovaj događaj i ući u povijest UFC-a", rekao je Miroslav Stanec, menadžer za projekte Arene Zagreb.

Vrijedi napomenuti kako će se ulaznice za ovaj spektakl moći kupiti od 12. veljače, kad se puštaju u prodaju. Ulaznice možete kupiti preko sustava prodaje karata Eventim. UFC je objavio i link na službenoj Face stranici ovog eventa putem kojeg se možete predbilježiti za ulaznice za ovaj zagrebački Fight Night.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo