TRENUTAK ZA PAMĆENJE

[VIDEO] OSVANULA RIJETKA SNIMKA MIRKA FILIPOVIĆA IZ 2006.: Nitko nije mogao vjerovati da je to nakon borbe napravio

Mirko porazio olimpijskog osvajača zlatne medalje u judu

Prije pet dana na Facebook profilu UFC Fight Pass osvanuo je rijedak video proslavljenog bivšeg hrvatskog MMA borca iz 2006. godine, slavnog Mirka Cro Cop Filipovića još kad se borio u PRIDE-u.

[FOTO] MIRKO FILIPOVIĆ PRAVA JE ŽIVOTINJA: Neuništivi Cro Cop srušio internet; ‘Ne može mu ni vrijeme ništa, ti si slavonski čelik’

Mirko porazio olimpijskog osvajača zlatne medalje u judu

Tog 1. srpnja 2006. Mirko je porazio olimpijskog osvajača zlatne medalje u judu, Hidehiko Yoshidu. Hrvatski borac porazio ga je low kickovima od kojih Japanac više nije mogao stajati na nogama. No, tada je Cro Cop oduševio javnost svojim potezom. Naime, pomogao je Yoshidi da se pridigne s poda i pridržavao ga dok je šepajući napustio kultni ring… Gesta za pamćenje, prizor za vječnost…

Mirko potezom oduševio javnost/Screenshot: FacebookFoto: Screenshot: Facebook

Za spomenuti kako je to bila uvertira u njegov najveći uspjeh u karijeri. Naime, 10. rujna 2006., znači dva mjeseca poslije, Mirko se u polufinalu turnira borio s Wanderlei Silvom, kojeg je nokautirao high kickom u prvoj rundi.

Dva mjeseca poslije postao prvak PRIDE-a na svoj 32. rođendan

I u finalu je po treći puta pobijedio neugodnog Amerikanca Josha Barnetta koji je morao priznati poraz nakon sto mu je Mirko slomio orbitalnu kost.

Cro Cop je s ovim dvjema pobjedama postao prvak PRIDE-a na svoj 32. rođendan. Nakon borbe, Mirko je priznao brojnim okušljenim novinarima da se više ne bi borio da nije osvojio turnir. Također je rekao da mu je to bila najljepša noć u životu i da samo žali za jednim: to što njegov otac nije preživio da vidi njegov uspjeh. Navedeni turnir i uspjeh posvetio je svome ocu.

Povratak na Net.hr