NIJE MU OVO TREBALO

[VIDEO] JONES JE U PROBLEMIMA, ALI MOŽDA GA SPASI KORONAVIRUS: ‘Sudac bi ga mogao zatvoriti na neko vrijeme, međutim…’

‘Postoji više stvari koje bi mogle dovesti do odbacivanja ovog slučaja’

Što će se dogoditi u posljednjem pravnom slučaju najboljeg UFC-ovog borca Jona Jonesa? Amerikanac bi se ovog puta mogao suočiti sa zatvorskom kaznom, iako postoji mogućnost da zbog koronavirusa Jonesov slučaj završi u zastari, pa bi se vladar poluteške divizije još jednom izvukao od svojih nesportskih gluposti.

POJAVILA SE SNIMKA UHIĆENJA SLAVNOG MMA BORCA: Pogledajte kako je izgledao susret policije i čovjeka koji se želi boriti s Miočićem

‘Mislim kako će ga sudac ovog puta vjerojatno zatvoriti na neko vrijeme’

“Mislim kako će ga sudac ovog puta vjerojatno zatvoriti na neko vrijeme, jer gledat će na povijest njegovih prekršaja. Vidjet će kako je više puta imao priliku ispraviti svoje greške, te će vjerojatno odlučiti kako je sad došlo vrijeme da za njih ipak odgovara”, rekao je za MMA Fighting o Jonesovom uhićenju odvjetnik David Serna.

Branitelj sa sjedištem u Albuquerqueu kaže da Jonesu predstavlja najozbiljniji problem mogućnost da tužitelj donese na sudu presudu na temelju njegove prošlosti, odnosno prijašnjih problema sa zakonom. Osuda bi tako mogla rezultirati obveznom kaznom zatvora u trajanju od 90 dana do čak godine dana, jer je ponavljač…

Bio na uvjetnoj 18 mjeseci

Prije samo dva mjeseca završio mu je rok kušnje (uvjetni period) zbog optužbi za seksualno uznemiravanje zasposlenice u striptiz klubu. Dogodilo se to 2015. godine, kad je dobio 18 mjeseci uvjetne kazne i morao je odraditi i društveno koristan rad.

‘Postoji više stvari koje bi mogle dovesti do odbacivanja ovog slučaja’

“Postoje neka pravila u ovakvim situacijama koja bi mu mogla ići na ruku. Ako ne izađe pred sud u određenom vremenskom roku, njegov bi slučaj mogao biti odbačen i pasti u zastaru. Država će morati pripremiti svjedoke ili policajce, no oni su u ovom trenutku važniji na položajima po pitanju nacionalne sigurnosti i zdravlja. Tako da postoji više stvari koje bi mogle dovesti do odbacivanja ovog slučaja”, rekao je David Serna.

Vozio pod utjecajem alkohola s pištoljem u autu

Podsjetimo, Jon Jones uhićen je prošlog četvrtka u Albuquerqueu. Jonesa je policija presrela i zaustavila u njegovom autobomilu, a vozio je pod utjecajem alkohola. K tome , Jonesu su policajci u autu pronašli i pištolj. Policija je objavila kako su dobili dojavu oko 1 sat ujutro da su se čuli pucnjevi iz pištolja, a na mjestu su zatekli Jonesa koji je imao oružje i dvostruko više od dopuštene količine alkohola u krvi. Borac je policiji rekao da nema nikakve veze s pucnjavom.

Svi priželjkuju njegov obračun s Miočićem

Inače, fanovi UFC-a priželjkuju obračun Stipe Miočića i Jona Jonesa za pojas u teškoj kategoriji, ali ta borba, bar zasad, nije u planovima. Jones je više puta u javnosti prozivao Miočića, ali Stipu najprije očekuje još jedna, treća borba protiv Daniela Cormiera.

Povratak na Net.hr