UFC 254

[VIDEO] OVAKO JE TO IZGLEDALO SINOĆ NA SPEKTAKLU U ABU DHABIJU: ‘Razgovarao sam s mamom o borbi tri dana…’

‘Razgovarao sam s majkom i obećao joj da se neću više boriti bez oca’

Ljubitelji UFC-a sinoć po hrvatskom vremenu mogli su vidjeti ispisivanje djelića povijesti. Posljednju borbu u karijeri odradio je veliki Habib Nurmagomedov (29-0) koji je svladao Justina Gaethjea (22-2). On se nakon borbe emotivno slomio te se prisjetio preminulog oca, a dao je i obećanje da je gotov i da se više neće boriti…

VELIKI NURMAGOMEDOV USPAVAO GAETHJEA I OBJAVIO KRAJ KARIJERE: ‘Bila je ovo moja posljednja borba’

‘Obećao sam mami da će to biti moja posljednja borba. A ja kad dam riječ, održim je’

Dagestanski borac mješovitih borilačkih sportova tako je obranio titulu svjetskog UFC prvaka u lakoj kategoriji svladavši u Abu Dhabiju na UFC 254 priredbi.

Nurmagomedov (32) je poslije borbe, koju je posvetio nedavno preminulom ocu, objavio i kraj karijere u kojoj je ostvario 29 pobjeda, bez ijednog poraza. Odmah poslije borbe je rekao da je ovo njegova zadnja borba u MMA svijetu i da završava karijeru, kako je i obećao majci.

“Kad su me pozvali u UFC na dvoboj s Justinom Gaethom, razgovarao sam s mamom o tome tri dana. Nije znala kako ću se boriti bez oca, ali obećao sam joj da će to biti moja posljednja borba. A ja kad dam riječ, održim je”, rekao je ruski borac, rodom iz Dagestana na Sjevernom Kavkazu.

Prvi dagestanski prvak UFC serije

Nurmagomedov je prvi dagestanski prvak UFC serije, a između ostalog pobijedio je i u dvoboju s legendarnim Ircem Conorom McGregorom u obrani naslova. Abdulmanap Nurmagomedov, Habibov otac i trener, umro je 3. srpnja ove godine u Moskvi od posljedica koronavirusne bolesti.

Točnije, nakon što je dobio srčani udar završio je na operaciji i onda se situacija zakomplicirala, stavljali su ga i u induciranu komu, no ništa mu nije pomoglo i poznati borilački majstor napustio nas je.

Što je još kazao Habib i kako je to izgledalo sinoć pogledajte u prilogu RTL-a.

Povratak na Net.hr