VIDEO: / Bivša zvijezda šokirala majicom Četnici i dobila batine usred Srbije

Bivši srpski NBA košarkaš Darko Miličić u četvrtak navečer je započeo novo poglavlje u svojoj sportskoj karijeri.

19.12.2014.
9:45
VOYO logo

Darko Miličić je nekad bio perspektivni košarkaš, možda i najperspektivniji na prostorima bivše Jugoslavije. Miličić je 2003. godine bio drugi pick drafta, iza legendarnog LeBrona Jamesa. Jedanaest godina poslije, pretvorio se u kantu za napucavanje. U dvorani Spens u Novom Sadu prekidom u drugoj rundi izgubio je meč protiv Radovana Radojčina, koji mu je ozljedio potkoljenicu.

Miličić je visok 213 centimetara, i težak 125 kilograma, i sa svojim sjajnim karakteristikama bio je preodređen za velike stvari u NBA ligi, ne i za kick - boks, gdje visina i težina ne čine presudni. Tim više što je draft 2003. godine bio možda i najjači u povijesti. Na njemu su se, uz Jamesa, još našli i Chris Bosh, Dwayne Wade, Nick Collison. A Miličić je bio drugi pick. To sve govori kakva su očekivanja od njega bila u NBA ligi. Uzeli su ga Detroit Pistonsi, i on je s njima osvojio NBA naslov, i ušao u povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WU1ObeDGHt4

Bila je to generacija Pistonsa sa Chauceyem Billupsom, bivšim Cibonašem Chucky Atkinsom, Rasheedom Wallaceom, Tayshaunom Princeom, Richardom Hamiltonom. Spomenuto društvo je te šampionske sezone 2003/04 u osnovnom dijelu sezone ostvarili učinak od 54 - 28, da bi u doigravanju rušili redom Milwauke Buckse (4:1), New Jersey Netse (4:3), Indianu (4:2), i u finalu su razvalili Lakerse (4:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Miličić se te sezone i nije iskazao. Odmah se sve vidjelo. U Pistonsima su imali velika očekivanja od njega, sve je već u samom startu propalo. Nakon toga, NBA karijera mu se svodila na seljakanja iz Pistonsa u Orlando, New York, Memphis, Minnesotu, i Boston, za kojeg je odigrao tek jednu utakmicu.

//www.youtube.com/embed/N6Y7WtlRjVM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to je bilo sve od njega. Nakon razočaravajuće karijere, Miličić je 2012. i sam kazao kako njegova košarkaška karijera više nema smisla.

Nakon toga mu je sinula, očito, loša ideja, i Miličić je šokirao sportsku javnost u Srbiji, i odlučio prijeći u kick - boks. I tu mu je sad krenulo loše. Ostao je i zapamćen i po brutalnom vrijeđanju sudaca nakon poraza na EP-u 2007. od Grčke, kada je sucima psovao sve živo, i kazao kako će se "zabaviti" i s kćerkom glavnog suca, ako je ima. Za svoj mali performans je zaradio i kaznu od FIBE u visini od 14 000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/woWqSmichOo

Uz sport, Miličić je postao i javni zagovornik bolesne političke ideje Vojislava Šešelja, a to je potvrdio i svojim tetovažama članovima ravnogorskog pokreta Nikole Kalibića i Momčila Đujića. Pri svojim političkim stavovima ostao je i do dan danas, a to je dokazao i uoči meča s Rodojčinom, ušavši u ring s majicom Četnici Srbija. Zanimljivo, ali nakon meča i poraza, Miličić je hrabro izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Umorio sam se kao da sam krenuo u kafić. Povreda je ozbiljna, i na inzistiranje doktora sam završio meč. Sljedeći puta će biti bolje, ne može mi nitko ništa".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo