MMA

VELIKA VIJEST ODJEKNULA BORILAČKIM SVIJETOM: Posljednji imperator ponovno se bori u SAD-u

Po mnogima najbolji MMA borac svih vremena, veliki Fjodor Jemjeljanjenko (40) ima novu borbu u MMA.

Poznati borilački portal Bloodyelbow.com javlja kako je tijekom Bellator 165 eventa objavljeno kako je veliki ruski borac potpisao za tu promociju te u veljači ima borbu protiv Matta Mitrionea, koji Fjodoru neće biti lagan izazov jer se radi o uspješnom UFC borcu.

POSLJEDNJI IMPERATOR NAHVALIO CRO COPA: ‘Rijetki su borci bili poput njega’

Fjodor se posljednji puta borio prošle godine

Organizacija Bellator to je obznanila u subotu, a 40-godišnji Fjodor (36-4-1) posljednji puta se borio prošle godine, pobijedivši kontroverznom odlukom sudaca Fabija Maldonada na glavnom eventu EFN 50 u lipnju. U toj borbi, Fjodor je visio na rubu poraza, zamalo bio nokautiran i glede te borbe postoje dobri argumenti zašto ona nije bila zaustavljena.

Fight site, pak, piše kako Rus iza sebe ima skor 36-4, a krajem prošle godine se vratio borbama i upisao dvije pobjede. Ovo mu je također prilika da se iskupi za ranije slabe nastupe u Americi.

UFC karijera mu nije loše započela, ali zaredao je s porazima

Američka karijera mu zapravo nije loše započela, odnosno ostvario je tri pobjede, no onda su mu se 2010. i 2011. godine dogodila tri uzastopna poraza, od Fabricia Werduma, Bigfoota Silve i Dana Hendersona te je to velikim dijelom utjecalo na to da završi karijeru.

Mitrione oduševljen zbog borbe s velikim Rusom

U Bellatoru je do sada upisao dvije pobjede nokautom. Najveća imena koja je savladao u karijeru su Gabriel Gonzaga, Derrick Lewis, Shawn Jordan i Joey Beltran, no sada ga čeka najveće ime s kojim se zapravo u teškaškim krugovima i može susresti. I Mitrione je oduševljen činjenicom da će se boriti protiv Fedora, što nije skrivao tijekom njihovog službenog predstavljanja na jučerašnjem eventu.

Što se tiče Mitrionea (11-5), on je potpisao za organizaciju Bellator kao slobodni borac i tako prekinuo sedmogodišnju UFC karijeru. U UFC-u je počeo svoju MMA karijeru, ali nikad nije osvojio naslov.

Povratak na Net.hr