CRO COP SVLADAO NELSONA! / Neuništivi Mirko slavio u revanšu kojeg je čekao gotovo osam godina

Image

Neuništivi hrvatski borac upisao novu pobjedu

17.2.2019.
5:26
VOYO logo

Hrvatski majstor borilačkih vještina Mirko Cro Cop Filipović (44) debitirao je pobjedom u Bellatoru i to borbom protiv Roya Nelsona. U pitanju je bio svojevrsni revanš protiv američkog borca na koji se čakalo od listopada 2011. godine. Uspješno je odrađen!

Mirko Filipović pobjednik je ovog meča odlučili su suci jednoglasnom odlukom (30-27, 29-28, 29-28). Iako je zadnja runda nudila prijetnju u vidu slike Filipovića na leđima i Nelsona na njemu, ništa se značajnog nije dogodilo u posljednjoj minuti meča koliko je to trajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktivniji i precizniji

Šteta koju je hrvatski borac nanosio suparniku tijekom 15-minutne borbe prepoznata je i nagrađena pobjedom, premda je Nelson u proglašenju sam podigao ruku za koju ga je sudac držao.

Realno, desetu uzastopnu pobjedu, a u pitanju je najdulji takav niz njegove karijere, Filipović je i zaslužio. Bio je aktivniji, njegovi su udarci bili precizniji, raznovrsniji i bolniji premda je Nelson još jednom dokazao koliko mu je brada čvrsta. Treći uzastopni poraz i četvrti u pet posljednjih borbi, ipak, nije izbjegao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


TREĆA RUNDA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih pet minuta. Dojam je da Mirko u njih ulazi s prednošću.

Mirko je imao dominaciju sve do trenutka kad ga Nelson nije srušio. Dogodilo se to minutu prije posljednjeg zvona. Štetu mu američki borac ipak nije nanio. Kraj je borbe, čeka se odluka sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRUGA RUNDA

Aktivan je Mirko u dinamičnoj borbi dvojice veterana. High-kickovi, low-kickovi, aperkati, sve je to odsjedala na Nelsonu koji dokazuje da imaju čvrstu bradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA RUNDA! Krećemo!

Nelson je očekivano odlučio preseliti borbu na ogradu na kojoj je vlastitom težinom krenuo umarati hrvatskog borca. Nekoliko puta je sjeo Mirkov aperkat, probao je i s laktom riješiti situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valja zabilježiti i Cro Copov precizan udarac nogom u Nelsonovu jetru.

Prvi na poprište borbe izlazi Nelson! Stiže i Mirko uz zvučnu kulisu na koju smo navikli - Wild Boys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Do ove je borbe trebalo doći lani, međutim otkazana je ona zbog ozljede koju je Filipović zadobio na treningu. Sad, u potpunosti zdrav i spreman kreće u misiju dokazivanja da je ono što se dogodilo na UFC 137 eventu moglo i drugačije završiti, a ne njegovim odlaskom iz elitne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirko je u nizu od devet pobjeda u smiraju svoje karijere, a ukupno na 36 u 49 odrađenih borbi od kojih su dvije završile remijem.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo