USPJEH KARIJERE: / Vlatka Kiuk napada europsku broncu

Vlatka Kiuk prva je hrvatska karatistica nakon četiri godine koja će se u pojedinačnom nastupu u katama boriti za odličje na Europskom prvenstvu u Istanbulu.

19.3.2015.
15:07
VOYO logo

Kiuk je svladala Bugarku Gerganu Vitanovu s 5:0, bila je uspješnija i od Ukrajinke Ane Kresčenko (3:2), a istim rezultatom u četvrtfinalu je izgubila od Turkinje Dilare Bozan. U repasažu Kiuk je bila uvjerljiva, svladavši Švicarku Melindu Mark maksimalnim rezultatom (5:0).

U subotnjem dvoboju za broncu Kiuk se sastaje s Čehinjom Veronikom Miškovom. Vlatka Kiuk time je postala i prva naša reprezentativka koja je izborila nastup na Europskim igrama u Bakuu u lipnju, gdje će karate biti jedini neolimpijski sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačno se poklopio niz okolnosti, dobar ždrijeb, u katama morate računati i na dosta sreće, izuzetno sam sretna i zadovoljna nastupom", istaknula je Kiuk koja će u petak biti i članica hrvatske reprezentacije u ekipnom nastupu.

Ivan Ermenc u muškoj konkurenciji kataša izgubio je od Španjolca Damiana Huga Quintera Capdevile (5:0), a natjecanje je završio porazom od predstavnika Azerbajdžana Turala Banjanlija (4:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Capdevila je sjajan sportaš, višestruki osvajač medalja na velikim natjecanjima, ali u repasažu sam zaista očekivao više", rekao je Ermenc, razočaran što nije izborio nastup na Europske igre u Bakuu, na koje će se plasirati prvih šest natjecatelja u pojedinačnom nadmetanju iz svih kategorija.

Počela su i natjecanja u borbama. U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić sudačkim preglasavanjem ispao je od Belgijanca Bryana Vanwaesberghea, nakon što je trominutna borba završila 5:5. Prvo kolo bilo je i završno za Ivana Kvesića (-84 kg), uvjerljivo je izgubio od Turčina Ugura Aktasa (7:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo