Play ponuda

USPJEH KARIJERE: / Vlatka Kiuk napada europsku broncu

shimmer fallback

Vlatka Kiuk prva je hrvatska karatistica nakon četiri godine koja će se u pojedinačnom nastupu u katama boriti za odličje na Europskom prvenstvu u Istanbulu.

19.3.2015.
15:07
Play ponuda

Kiuk je svladala Bugarku Gerganu Vitanovu s 5:0, bila je uspješnija i od Ukrajinke Ane Kresčenko (3:2), a istim rezultatom u četvrtfinalu je izgubila od Turkinje Dilare Bozan. U repasažu Kiuk je bila uvjerljiva, svladavši Švicarku Melindu Mark maksimalnim rezultatom (5:0).

U subotnjem dvoboju za broncu Kiuk se sastaje s Čehinjom Veronikom Miškovom. Vlatka Kiuk time je postala i prva naša reprezentativka koja je izborila nastup na Europskim igrama u Bakuu u lipnju, gdje će karate biti jedini neolimpijski sport.

"Konačno se poklopio niz okolnosti, dobar ždrijeb, u katama morate računati i na dosta sreće, izuzetno sam sretna i zadovoljna nastupom", istaknula je Kiuk koja će u petak biti i članica hrvatske reprezentacije u ekipnom nastupu.

Ivan Ermenc u muškoj konkurenciji kataša izgubio je od Španjolca Damiana Huga Quintera Capdevile (5:0), a natjecanje je završio porazom od predstavnika Azerbajdžana Turala Banjanlija (4:1).

"Capdevila je sjajan sportaš, višestruki osvajač medalja na velikim natjecanjima, ali u repasažu sam zaista očekivao više", rekao je Ermenc, razočaran što nije izborio nastup na Europske igre u Bakuu, na koje će se plasirati prvih šest natjecatelja u pojedinačnom nadmetanju iz svih kategorija.

Počela su i natjecanja u borbama. U teškoj kategoriji (+84 kg) Anđelo Kvesić sudačkim preglasavanjem ispao je od Belgijanca Bryana Vanwaesberghea, nakon što je trominutna borba završila 5:5. Prvo kolo bilo je i završno za Ivana Kvesića (-84 kg), uvjerljivo je izgubio od Turčina Ugura Aktasa (7:1).

Play ponuda
Play ponuda