LUDI IRAC IMAO ŠOU

UFC SUDAC PREKINUO MCGREGOROVO KRŠENJE PRAVILA: ‘On ne može činiti što ga je volja’

UFC sudac Marc Goddard otkrio je što je iz kaveza rekao Conoru McGregoru koji je divljao uz Octagon navijajući za svog velikog prijatelja i timskog kolegu Artema Lobova.

Nije samo bilo uzbudljivo protekle subote u kavezu na UFC Fight Nightu 118 u poljskom Gdanjsku. Za takvo što se pobrinuo “ludi Irac” Conor McGregor koji je ponovno izveo cirkus. Osim što je za vrijeme borbe između Artema Lobova i Andrea Filija svim srcem navijao za najboljeg prijatelja Lobova, a u jednom je trenutku borbe počeo davati mu i savjete.

CONOR MCGREGOR PRIREDIO SKANDAL: Kamere zabilježile homofobni ispad o kojem bruji čitav borilački svijet

Iako nije bio dio tima Lobova, što bi značilo da nije bio u njegovom kutu i nije mu smio ništa dobacivati niti davati ikakve instrukcije. McGregor je bio više puta opomenut od strane suca Marka Goddarda, što ga je dodatno razljutilo. Na kraju je i priznao kako je ipak malo pretjerao. Upravo će taj trenutka izazvati pažnju borilačke javnosti.

Međutim, nije se na tom zadržalo. Nakon borbe, u trenutku kad je svog kolegu tješio na putu prema svlačionici, “ludi Irac” je u svom stilu, bez dlake na jeziku, očito govoreći o Filiju dva puta izgovorio riječ “faggot”, što u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik znači pe*er.

Taj trenutak zabilježile su dvije kamere, sve je ubrzo osvanulo i na društvenim mrežama, a sve je odjeknulo i u medijima kroz prizmu moguće reakcije LGBTQ zajednice. McGregoru sad prijeti i kazna zbog homofobnog ispada.

Nakon svih ovih događanja sudac spomenute borbe Marc Goddard je za poznati borilački site MMA Fighting otkrio što je tijekom druge runde kazao u trenutku kad je zagalamio prema McGregoru, prenosi britanski tabloid The Sun.

Tijekom druge runde borbe Lobov je bio pritisnut od Filija, ali sudac je prekinuo meč kako bi otišao do ruba kaveza kazati “The Notoriusu” da napusti prostor oko kaveza. McGregor, koji nije bio službeni član tima Lobova, a samim time nije imao akreditaciju, odnosno licencu za davanje instrukcija, ikakvih savjeta, odnosno za boravak u prostoru uz sami kavez.

“Razlog zašto sam kazao da napusti prostor je što takvo ponašanje nije dopušteno. McGregor je davao instrukcije. Conor se u doslovno ponašao kao član Lobovog tima, četvrti član njegovog kuta. Hodao je oko kaveza kad i koliko je htio. Kad je Fili srušio Artema, Conor je bio tik uz poziciju. To jednostavno nije pošteno niti dozvoljeno. Neću takvo što dopustiti. On ne može činiti što ga je volja. Da je Conor ostao na svom mjestu, onda može vikati koliko ga je volja. Dok mu uši ne odpadnu”, izjavio je Marc Goddard.

Povratak na Net.hr