U LOVU NA SLAVU: / Dva hrvatska boksačka junaka imaju misiju karijere

Image
Foto: AFP
5.10.2015.
17:46
AFP
VOYO logo

Drugi hrvatski predstavnik Hrvoje Sep nije među nositeljima poluteške kategorije i u 1. kolu boksat će protiv Kolumbijca Juana Carrilla Palacija. Hrgović je ždrijeb u hotelu Ezdan u Dohi - prespavao. Nije ga posebno zanimalo tko ga sve čeka na putu do svjetske medalje. Vremena za analizu mogućih suparnika ima dovoljno, jer osmina finala superteške kategorije na rasporedu je tek u petak navečer. Kao i sve ostale, iznenadilo ga je tek to što u ždrijebu nije bilo dvostrukog svjetskog prvaka Medžidova iz Azerbajdžana, te aktualnog prvaka APB-a (AIBA-ine profesionalne divizije) Rumunja Nistora.

Obojica su doputovala u Katar, ali su ih liječnici zbog ozljede eliminirali iz natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: BK Leonardo
Image
Foto: BK Leonardo

"Meni je svaki ždrijeb isti, nikad se nisam opterećivao imenima suparnika. Vjerojatno ću u osmini finala boksati protiv odličnog Bugarina Belberova koji je na nedavnom EP-u trebao boksati u finalu da ga Nijemac Schulz nije iznenadio nokautom na samom kraju meča. Očekujem težak meč, nema opuštanja i podcjenjivanja", rekao je Hrgović.

Sepov teški put do medalje

Na Sepovu putu do medalje stoji dvostruki svjetski prvak Kubanac La Cruz. Naime, bude li Bombarder iz Vrbanje uspješan u prva dva meča (Palacio ga čeka u srijedu navečer, a pobjednik ide na boljeg iz meča Aaron Spagnolo/Australija – Taski Norbu/Butan), u ključnom dvoboju boksat će protiv slavnog kubanskog šampiona od kojeg je dvaput izgubio u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB). Međutim, Sep ne zna ništa o ždrijebu nakon Palacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemoj mi ni slučajno otkriti ništa više osim imena prvog suparnika. Ne želim ni razmišljati o sljedećim nastupima dok ne odboksam u srijedu. Veselim se prvom nastupu i drago mi je da će se dogoditi već u srijedu. Nije mi drago predugo čekati. Ne poznajem svoga prvog suparnika, ali kolumbijska škola boksa nije loša. Znam to i iz vlastitog iskustva, jer sam na SP-u 2009. u Milanu izgubio upravo od Kolumbijca", izjavio je Sep.

Suzdržani Leo

Kao i svaki put dosad na velikim natjecanjima, trener hrvatskog dvojca Leonard Pijetraj bio je suzdržano optimističan. U sljedećih 48 sati analizirat će se svaki suparnički detalj, jer u Dohi se ne boksa samo za medalje, nego i za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Ovo, naravno, vrijedi samo za Sepa, jer je Hrgović izborio olimpijsku vizu još u travnju u WSB-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sepa treći put čeka La Cruz, ali nemojmo preskakati stepenice. Kolumbijci njeguju kubansku boksačku filozofiju i Palacio sigurno nije loš boksač. Hrgović je očekivano postavljen za nositelja i morat će pričekati nekoliko dana na akciju. Nećemo ništa planirati dok ne saznamo protiv koga boksa u osmini finala", kazao je glavni trener reprezentacije Leonard Pijetraj.

Natjecanje završava 15. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo